27 novembre de 2015 a les 17:56

El geriàtric Zoilo Feliu es prepara pel Dia Mundial de les abraçades

|

En sintonia amb el Dia Mundial de les abraçades que se celebrarà el proper 21 de gener, el geriàtric Zoilo Feliu prepara una campanya per estimular aquesta “eina d’emoció massiva” que ja s’ha posat en marxa des d’aquesta mateixa setmana.

Si bé  no hi ha gaire res de franc, al geriàtric Zoilo Feliu, sí: l’últim dijous de cada mes es regalaran abraçades, abraçades de qualitat (al geriàtric han desenvolupat, fins i tot, una normativa per a fer una bona abraçada).

I és que les abraçades incideixen físicament i químicament en el benestar de la persona, per això és important que n’hi hagi a dojo i que estiguin a l’abast de tothom, però sobretot de la gent gran.Està estudiat que el contacte humà millora tant el desenvolupament físic com el psicològic. Les abraçades serien capaces de potenciar l’acció del sistema immunològic, disminuir el risc cardiovascular i els nivells de cortisol en les dones. 20 segons d’una bona abraçada incrementa els nivells d’oxitocina, l’hormona de la felicitat.

El dia internacional de l’abraçada va ser creat el gener de 1986 per Kevin Zaborney, als Estats Units i s’ha fet viral a tot el món.