10 agost de 2018 a les 9:29

El gran concert feminista de Festa Major amb Tremenda Jauría i Roba Estesa

Cada any l’Ajuntament programa una nit de concerts a l’escenari barraques i una de les novetats d’enguany és que serà la primera nit de la Festa Major: el dimarts 14 d’agost. Si l’any passat la nit de Festa Major es va passar al 17, enguany es va decidir fer-ho el 14 per tal d’aprofitar l’afluència de públic, ja que el 15 d’agost és festiu arreu. «La idea és anar provant mecanismes per tal d’encertar la data perquè vingui el major nombre de gent a barraques», ha explicat la regidora de Joventut, Maria Roure. Enguany serà un doble cartell d’allò més festiu i feminista: «El fet que el major nombre de músics que pujaran a l’escenari siguin dones és un bon punt de partida per tal de seguir treballant per la igualtat a les barraques», ha afegit Roure.

Roba Estesa, procedents del camp de Tarragona, obrirà la nit a les 23.30 h amb una demostració de la seva música festiva i combativa, barrejant músiques urbanes amb instrumentació i melodies folk. Presentaran el seu darrer treball Desglaç, amb el rerefons de potenciar la lluita i la presència de la dona a gran escala, així com explicitar el poder d’una col·lectivitat.

Després actuaran les madrilenyes Tremenda Jauría, amb la seva fusió cúmbia-punk, reggaeton combatiu i electrònica: ‘cumbiatron’ o ‘electrocúmbia’, en diuen. Presentaran el seu tercer àlbum Codo con codo, acompanyant el treball activista de col·lectius que operen amb l’autogestió i la transformació social com a bandera i donant-hi suport: les seves lletres versen sobre el compromís social i polític amb el feminisme i l’anticapitalisme.