7 octubre de 2016 a les 13:58

El Grau Mitjà de Terrisseria de La Bisbal fa el tret de sortida

|

Ja ha començat el cicle formatiu que pretén convertir La Bisbal en un referent de la formació ceràmica. Els cinc primers alumnes del Grau Mitjà en Ceràmica Artesanal seran els pioners en cursar aquesta formació que enceta un període de dos anys de prova, per tal de demostrar que és útil i demandada.

Així doncs, se satisfà la reivindicació del potent sector terrissaire local, que requeria la formació de professional qualificats per l’ofici i, per això mateix, l’Ajuntament de La Bisbal va demanar a ensenyament que els donés la possibilitat d’impartir aquest mòdul específic.

“Es comença pel Grau Mitjà com a punt de partida per tal de crear uns estudis amb voluntat de continuïtat, però l’interès és potenciar unes estructures que donin suport a les actuals empreses ceramistes artesanes de La Bisbal”, declarava Enric Marquès, Regidor d’Ensenyament de l’Ajuntament de La Bisbal. La coordinadora de graus d’FP, Marina Puig, no descarta que la xifra s’elevi pròximament, ja que el termini de matriculació no es tancarà fins a finals d’octubre i podrien donar cabuda a una vintena d’alumnes per promoció.

El cicle formatiu s’ha estructurat en dos cursos i posa èmfasi en el vessant pràctic, amb 735 hores curriculars fora de les aules per tal de conèixer l’ofici i l’activitat comercial en empreses. Ara per ara, la cinquena d’alumnes que el cursen es formaran a una de les aula-taller de l’Escola de Ceràmica de la Bisbal, a l’espera de tenir unes instal·lacions més adequades a l’entorn del Terracotta Museu.