18 setembre de 2020 a les 14:26

El Mirell Festival omplirà el Teatre Mundial de documentals musicals i xerrades

|

Vincular la Història de la música de Catalunya amb imatge audiovisual. Aquest és el pretext del qual parteix el Mirell Festival de la Bisbal d’Empordà, que omplirà el Teatre Mundial de documentals musicals i xerrades els propers dies 9, 10 i 11 d’octubre. La programació de la nova proposta cultural, que pren el nom del joc popular empordanès, inclourà un total de sis documentals, una pel·lícula, un concert i 10 convidats.

«A més de projeccions, el Mirell Festival inclourà xerrades de persones que són peces claus de la història de la música catalana i que estan vinculats als documentals que es projectaran», ha explicat el bisbalenc Pere Pons, director de la proposta cultural, que avui s’ha presentat en roda de premsa i que també ha comptat amb la presència de l’alcalde de la Bisbal d’Empordà, Enric Marquès. «Celebrem l’arribada d’aquesta proposta que permetrà conèixer la història de la música del país a la Bisbal d’Empordà, terra de músics», ha explicat l’alcalde de la Bisbal d’Empordà. «La cultura segueix essent més necessària que mai i cal continuar treballant en aquesta línia», ha afegit Marquès.

Cada peça audiovisual projectada al Teatre Mundial comptarà amb una xerrada prèvia a càrrec de persones implicades directament en el documental corresponent. Així, durant la primera edició del Mirell Festival, desfilaran pel Teatre Mundial noms com Toti Soler, Pau Riba, Joan Reig, Jordi Sabatés, Ignasi Terraza, Manel Joseph, Pep Blay, Lluís Cabrera, Lluís Gendrau o Pere Camps. I és que la programació inclourà la projecció de documentals com ‘Ovidi Montllor. Crònica d’un artista’, ‘La gran nit del Rock Català’, ‘Dioptria’, ‘Taller de Músics. El gran xibarri’, ‘Tete Montoliu. Una mirada’ o ‘Canet Rockm 30 any després’. Com a continuació d’aquest darrer, a més a més, també es projectarà el film ‘Canet Rock. La pel·lícula’. Per acabar-ho d’adobar, la programació del diumenge culminarà amb el concert ‘Jazz & Cinema’ de David Pastor Quartet.

El bisbalenc Pere Pons, històricament vinculat a Ràdio Bisbal i a l’associació Lluna Negra, dirigeix aquesta nova proposta cultural a la seva ciutat natal, després d’una llarga trajectòria vinculada al món de la música catalana. Pons ha participat a la realització de tots els documentals que oferirà la primera edició del cicle audiovisual. El Mirell Festival està organitzat per l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, amb la col·laboració de la revista Enderrock.

El Mirell Festival se celebrarà cenyint-se al document aprovat pel Comitè Tècnic del Pla PROCICAT de la Generalitat de Catalunya, respectant totes les corresponents mesures d’higiene i tota la normativa exigible en relació amb el públic assistent, equips de treball, convidats i personal tècnic. En aquest sentit, l’aforament del Teatre Mundial es limitarà a 130 localitats. Les entrades ja poden adquirir-se en línia a través de la plataforma Entradium: l’abonament per assistir a totes les projeccions té un cost de 10 euros (es podrar adquirir només fins el 27 de setembre), mentre que l’entrada per una sola jornada val 5 euros.