20 desembre de 2022 a les 15:50

El MiT de la Bisbal omplirà el Teatre Mundial de música i teatre els dissabtes de març i abril

||

Música i teatre. MiT respon a l’acrònim del nou cicle cultural organitzat per DMusical i l’Ajuntament de la Bisbal, que oferirà propostes culturals durant 7 dissabtes de març i abril. Cesk Freixas, Nuevos Conocidos, Magalí Datzira, Queralt Lahoz, Alba Careta Group, Anomalía y Excepción i Mazoni, són els noms que aniran desfilant a l’escenari del Teatre Mundial per aquest ordre. Les actuacions, musicals o teatrals, sempre es faran a les 20 h i ja es poden adquirir a través del web ciclemit.cat.
Aquest matí s’ha presentat a l’escenari de l’equipament bisbalenc de la mà del seu promotor, Roger Vidal, amb l’alcalde Enric Marquès i el regidor de Cultura, Carles Puig. La primera edició de la nova proposta oferirà cinc actuacions musicals i dues obres de teatre, amb noms de primera línia. L’acte també ha comptat amb representació de part dels artistes programats: l’actriu Mar Torrellas, de la companyia Nuevos Conocidos, i de Jaume Pla (Mazoni), que clourà el cicle amb un concert dels seus 20 anys a l’escenari.
«La voluntat del MiT és dinamitzar el Teatre Mundial i que la gent se’l faci seu», ha explicat el promotor Roger Vidal. «La programació del MiT vol ser un punt referència i de trobada a la ciutat i a la comarca, combinant propostes musicals i de teatre originals, amb la mirada posada als nous valors i que també pretén continuar donant espais a aquelles propostes consolidades que presenten o celebren efemèrides especials». El cicle MiT vol servir per facilitar que música i teatre puguin ser de forma natural una opció de consum cultural durant els mesos de març i abril i «de la manera més propera possible».
Obrirà el cicle el cantautor Cesk Freixas el dissabte 4 de març, qui farà el primer concert de la gira a la comarca, presentant el seu nou treball discogràfic amb una mirada posada cap a les arrels, la terra i la llengua. Continuarà el dissabte 18 de març amb la companyia Nuevos Conocidos, que faran una representació teatral de quatre actors amb quatre històries carregades de vivències que van més enllà. El 18 de març serà el torn de Magalí Datzira, qui presentarà el seu nou disc amb el seu personal segell basat en jazz carregat d’influències que deambulen del funk al pop electrònic, passant pels sons més intimistes i mediterranis i als ritmes urbans. I el març culminarà amb l’actuació Queralt Lahoz, que farà un dels darrers concerts de la gira que l’ha consolidat com una de les sensacions musicals de l’any: origen flamenc amb sons llatins i urbans que dialoguen amb gràcia i naturalitat.
L’abril arrencarà de la mà d’Alba Careta Group, el dissabte 1, presentant Teia, el nom del tercer disc de la trompetista i cantant bagenca. Amb un dissabte d’aturada per Setmana Santa, el cicle es reprendrà el dissabte 15 d’abril amb l’obra de teatre ‘Anomalía y Excepción’ de la companyia Maria Cambil Produccions. I clourà el 22 d’abril, amb un concert del bisbalenc Mazoni, commemorant el seu 20è aniversari sobre els escenaris amb un repertori farcit de grans èxits.

Activitats socials per a tots els col·lectius
Amb la voluntat d’oferir una programació que arribi a diferents col·lectius i entitats de la ciutat. És per això que el MiT oferirà una programació que vol que arribi arreu i aposta per crear espais on artistes i ciutadania conflueixin en el món creatiu per tal de descobrir-ne el funcionament de ben a la vora. Amb aquesta voluntat el cicle preveu accions amb El Trampolí, L’INS la Bisbal, l’Espai Jove 17100 i Ràdio Bisbal. Amb aquests darrers ja s’ha fet públic que aquest divendres, coincidint amb el mercat setmanal, faran un programa radiofònic a peu de carrer, a davant de l’Ajuntament Vell.