5 març de 2018 a les 16:40

El Museu de Matemàtiques s’instal·la a la Bisbal

Serà des del 12 d’abril i fins el 9 de juny: el Museu de Matemàtiques de Catalunya, (MMACA) desembarca a la Bisbal per instal·lar-hi la seva exposició itinerant. I és que, des del 2006 que el MMACA treballa per apropar les matemàtiques a les persones i a la realitat, mostrant els seus aspectes lúdics, estètics i sorprenents. Tot partint de la idea que l’experimentació personal és el millor mitjà per plantejar-se preguntes, obtenir respostes i arribar a la comprensió dels conceptes.

A la Bisbal la mostra s’ubicarà a la sala d’exposicions del Castell Palau i serà oberta a tots els públics. Tots els materials han estat construïts pel MMACA i tenen un caràcter manipulatiu i lúdic, amb diversos nivells de dificultat i pensats per cercar la interacció i la discussió entre els visitants. Així doncs, es presentarn petits reptes i es mostraran aspectes poc habituals i sorprenents de les matemàtiques, sense la necessitat de tenir coneixements específics previs. 

La inauguració oficial tindrà lloc al Castell Palau de la Bisbal el dia 12 d’abril de 2018, a partir de les 19h. L’entrada a la mostra serà gratuïta i cal que els grups facin reserva prèvia. També es duran a terme activitats paral·leles, com una formació adreçada a tots els mestres i professors d’arreu de la comarca, i dues conferències: Les matemàtiques a la màgia i viceversa, el 13 d’abril (20h) al Teatre Mundial, i Geometria amb bombolles de sabó el 20 d’abril (20h) a la Biblioteca.

Aquests darrers anys el MMACA ha viatjat per molts indrets presentant l’exposició Experiències matemàtiques, ni més ni menys que en més d’una trentena de poblacions. A més a més, des del 2013, el museu compta amb un espai permanent al Palau Mercader de Cornellà de Llobregat. Es pot trobar més informació a través del web del MMACA.