10 juliol de 2019 a les 14:03

El nou cartipàs de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà

Aquest passat dilluns 7 de juliol el Ple Municipal va aprovar el nou cartipàs municipal de la Bisbal d’Empordà. Així, finalment el nou equip de govern queda format per deu regidors i regidores de 3 grups polítics: 6 d’ERC, 3 de CUP i 1 d’En Comú Guanyem. El repartiment de regidories compta amb diverses delegacions compartides entre dos regidors/es, així com alguns regidors/es adjunts/es. Aquesta nova fórmula té per objectiu el treball en equip i transversal entre regidors/es i àrees.

D’una banda, per Esquerra, l’alcalde Enric Marquès s’ocuparà d’Urbanisme, Habitatge, Via pública i Serveis i Promoció i Desenvolupament Local. Carme Vall, primera tinent d’alcalde, tindrà competències en Hisenda i Patrimoni, Administració i Règim intern, Gent gran i Cementiri. David Mont-ros, es farà càrrec à de les àrees de Seguretat ciutadana i Esports (una àrea compartida amb el regidor Pere Maruny,de la CUP). Clàudia Drinceanu estarà al capdavant de les regidories de Medi ambient (compartida amb la regidora Alba Solés de la CUP) i Salut. La regidora Laia Torroella es farà càrrec d’Ensenyament i de Terracotta Museu. Xènia Sala tindrà competències en Joventut, Igualtat i Comunicació.

Pel que fa a la CUP, Carles Puig, serà segon tinent d’alcalde, seguirà ocupant-se de Cultura, Participació Ciutadana i Transparència i compartirà el Terracotta Museu amb Laia Torroella. Alba Solés, tindrà delegacions compartides de Medi Ambient i Gent gran. Pere Maruny compartirà la regidoria d’Esports i serà adjunt de l’alcalde en matèria de Promoció i Desenvolupament Local.

Finalment, Maite Bravo, d’en Comú Podem, serà la tercera tinent d’alcalde, i continuarà fent-se càrrec d’Acció Social i Ciutadania. A més a més, Bravo també serà adjunta de l’alcalde en matèria d’habitatge.

Al ple també es van aprovar les retribucions que rebran els membres de la corporació. L’únic càrrec amb una dedicació parcial de 25 hores serà l’alcalde, Enric Marquès, que rebrà 30.000 euros bruts anuals (Marquès començarà a exercir el càrrec amb dedicació parcial i a rebre’n la corresponent retribució a partir de l’1 de setembre, per tal de mantenir el compromís amb la seva feina al Departament d’Ensenyament fins el 31 dagost). La resta de regidors i regidores seran compensats amb 200 euros per sessió plenària, 100 euros per comissió informativa i 150 euros per consell de govern, en el cas dels representants del govern.

Un altre dels punts aprovats va consistir en el canvi de data dels plens, que fins ara es feien en dimarts: passaran a ser el darrer dilluns no festiu de cada mes. Per a més informació es pot consultar el document del Ple de Cartipàs de la Bisbal a través d’aquest enllaç. Properament també s’aniran actualitzant les divereses pàgines al web municipal.