18 desembre de 2019 a les 13:38

El nou equip de futbol femení de l’Atlètic Bisbalenc

Contràriament al que s’havia publicat al butlletí Informatiu Municipal trimestral, aquesta temporada l’Atlètic Bisbalenc ha estrenat equip de futbol femení, però no és el primer de la seva història. Ja hi havia hagut precedent i l’Àrea de Comunicació ja ho va rectificar a la fe d’errades de la publicació. L’error va ser fruit d’una informació errònia procedent del mateix club esportiu local.

Ara bé, sí que feia anys que no existia un club de futbol femení a l’Atlètic Bisbalenc. La proposta va sorgir arran del mateix club: el president va proposar a un grup de jugadores de futbol de fer un equip a la categoria de futbol 7 amateur. El grup està format per una quinzena de jugadores i algunes tenen una llarga trajectòria futbolística: n’hi ha que provenen de competició d’alt rendiment, com el F.C. Barcelona, el RCD Espanyol, U.E. L’Estartit o fins i tot les seleccions catalana i espanyola. 

A dia d’avui, l’equip ja és una exitosa realitat i els resultats són immillorables: han guanyat tots els partits jugats. A més a més, el projecte creix amb bona salut i si ara per ara no creix més és per manca d’espai: «L’Atlètic Bisbalenc ha fet un esforç enorme per poder trobar franges horàries d’entrenaments, habilitar vestidors… però, tot i això, per logística, no s’ha pogut fer un segon equip i hi ha jugadores que s’han quedat fora».
Actualment a les Comarques Gironines hi ha pocs equips femenins que puguin competir en altes categories: «De mica en mica, el futbol femení va guanyant terreny, però encara queda un llarg camí per recórrer». L’equip lamenta que encara s’hagi de normalitzar: «El futbol s’ha d’etiquetar com un esport lliure de sexe i de gènere: no és exclusiu per homes i és trist i cansat haver d’estar lluitant per aclarir-ho», conclouen les jugadores de l’equip de futbol femení de l’Atlètic Bisbalenc.