13 març de 2022 a les 23:46

El Passeig Marimon Asprer és ‘El racó favorit de la Bisbal’

El Passeig Marimon Asprer és ‘El racó favorit de la Bisbal’. Així ho ha votat la ciutadania bisbalenca que ha participat al procés participatiu organitzat pel Consell d’Infants Municipal (CIM). El 31,25% dels vots emesos s’han decantat per aquesta opció, d’entre la divuitena de propostes finalistes que havia fet la mateixa ciutadania bisbalenca. Properament, l’espai serà homenatjat amb la col·locació una placa de ceràmica de reconeixement, amb la col·laboració de l’Associació de Ceramistes de la Bisbal.
Les propostes finalistes van ser: el Passeig Marimon Asprer, el Teatre Mundial, el Parc 8 de Març, les Escoles Velles, el carrer Mare de Déu de Montserrat, l’entrada al nucli antic des del Pont Vell, Torre Maria, l’Skate Parc, la plaça Benet Mercader, l’Espai 17100 Jove, la Biblioteca Lluïsa Duran, Castell d’Empordà i l’ermita de la Mare de Déu del Remei, Sant Pol, la plaça Major, el Camp Municipal de Futbol, el carrer del Call, el Terracotta Museu i el rocòdrom. El període de votació popular va finalitzar el passat 27 de febrer i el resultat es va validar a la sessió plenària del CIM del passat 2 de març. A través d’aquest enllaç a la plataforma de participació ciutadana en línia es poden consultar tots els resultats amb detall.
Les candidatures proposades havien de pertànyer a la via pública bisbalenca i hi poden participar totes les persones empadronades a la Bisbal nascudes l’any 2011 o abans. La proposta, organitzada pel CIM, volia ser un nou procés participatiu per tal que bisbalenques i bisbalencs hi diguessin la seva. L’objectiu: dinamitzar la participació ciutadana al municipi tot descobrint quin és el racó favorit de la Bisbal d’Empordà segons la seva ciutadania i, alhora, retre-li homenatge i reconeixement.
El Consell d’Infants Municipal (CIM) és un òrgan municipal de participació de les nenes i els nens de primària de la ciutat, un espai on, amb la coordinació de l’Àrea d’Ensenyament de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, poden exercir, com a ciutadania que són, el seu dret a reflexionar, expressar la seva opinió, debatre, prendre decisions i elevar al Plenari Municipal les seves propostes, amb la finalitat de contribuir a millorar la seva ciutat. L’òrgan va decidir emprendre un nova iniciativa participativa municipal proposada per la regidoria de Participació del CIM: El racó favorit de la Bisbal. El procés participatiu proposat pel CIM compta amb la coordinació de l’Àrea d’Ensenyament i l’Àrea de Participació de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà. L’objectiu final de la participació ciutadana segueix essent la implicació i la corresponsabilització de tots els agents en la construcció compartida d’allò públic.

Un òrgan de participació de les nenes i els nens de 6è de primària de la Bisbal
El Consell d’Infants de la Bisbal d’Empordà (CIM) és un òrgan de participació de les nenes i els nens de 6è de primària de la ciutat. Un espai on poden exercir, com a ciutadans que són, el seu dret a reflexionar, expressar la seva opinió, debatre, prendre decisions i elevar al Plenari Municipal les seves propostes, amb la finalitat de contribuir a millorar la seva ciutat. El CIM d’aquest curs es va constituir el 18 de novembre de l’any passat i es poden visualitzar els regidors i les regidores a través d’aquest apartat al web municipal (s’hi pot contactar mitjançant el correu electrònic ensenyament@labisbal.cat). Les propostes que es van decidir el curs passat que es duran a terme enguany són les següents: una activitat tecnològica per a joves, fer una activitat a l’aire lliure per a la gent gran de la Residència Geriàtrica Municipal Zoilo Feliu; i fer una recollida de material escolar per a infants.

*Foto: Marc Vilà