5 abril de 2024 a les 11:24

El Pla de Xoc de neteja i manteniment de la Bisbal comença a fer actuacions a l’anella del centre de la ciutat

Treballs de manteniment de jardineria i desbrossament, de pintura vial, renovació de l’enllumenat o neteges intensives són alguns exemples dels treballs que es van fent dia a dia a la via pública bisbalenca. El Pla de Xoc continua avançant: aquests darrers dies s’han fer diverses actuacions a l’anella del centre de la Bisbal d’Empordà i properament preveu actuar al centre de la ciutat. 

Així, darrerament, s’ha fet neteja intensiva de la plaça Narcís de Carreras, alhora que s’ha aprofitat l’actuació a la zona per fer renovació de l’arbrat de l’entorn de l’Escola Bressol Tren Petit de la Bisbal. D’altra banda, també s’han fet importants actuacions de millora a diverses reixes dels vorals de la via pública al carrer Coll i Vehí, carrer del Morró i al carrer Vidal i Barraquer. Alguns dels reixats no engolien l’aigua de manera correcta, ja que feia temps que no s’hi feia neteja, alhora que alguns marcs es movien.

Tenint en compte l’època de l’any actual, després del període de pluges, la brigada municipal també ha fet diverses actuacions de jardineria. Alguns exemples d’actuacions on s’ha fet desbrossament i manteniment de parcs i parterres són a la zona de la Guardiola,  a l’avinguda Josep Irla o al parc caní del Bosquetet.

En el marc del Pla de Xoc de neteja i manteniment de la Bisbal, la brigada municipal també continua canviant enllumenats, tal com es va fer al carrer Francesc de Verntallat, l’actuació també s’ha fet a l’avinguda Prat de la Riba o a la plaça Major, on s’hi instal·len fanals amb led (més sostenibles). La renovació es fa per reduir el consum d’energia i ajustar la intensitat lluminària a la normativa vigent. 

També continuen fent-se treballs de pintura vial a la ciutat. Aquesta setmana passada es va fer repintada a la plaça de la Llibertat, a la zona d’aparcament de càrrega i descàrrega.

La Bisbal va encetar el passat 27 de novembre l’execució del Pla de Xoc de neteja i manteniment de la ciutat, que compta amb un pressupost de 416.000 euros. Per fer els treballs, s’ha dividit la ciutat en 8 sectors, arrencant per la zona sud. Els veïns dels sectors afectats van rebent un escrit amb l’explicació dels treballs que es portaran, alhora que es van senyalitzant els carrers on s’actua per tal que es retirin els vehicles estacionats i poder fer amb més eficàcia les feines de neteja.

La part principal del Pla és la neteja de brutícies de la via, tant de forma manual com amb les màquines, fent servir en punts complicats aigua a pressió (que no és potable) com a reforç, juntament amb l’eliminació de totes les herbes. També s’aprofita per refer panots malmesos, canviar senyals deteriorats i repintar a on calgui. S’afegeixen o es renoven bancs i papereres, així com miralls per a millorar la visibilitat dels conductors en diferents punts. També s’actua en parcs infantils, camins rurals i enllumenat, i es fa una primera fase d’asfaltats a algunes de les vies més malmeses. La brigada municipal compta amb el suport puntual d’empreses externes, que sempre que es pugui seran de la Bisbal.

L’execució del Pla de xoc té dos objectius. A curt termini, posar la ciutat en condicions i, a mig termini, permetre que a partir d’aquesta posada a punt només calgui fer cada x temps el manteniment pertinent, programat i sistematitzat. En aquest sentit, la ciutadania té a la seva disposició el correu electrònic pladexocneteja@labisbal.cat i el canal de whatsapp exclusiu a través del 610 773 885 per fer arribar qualsevol suggeriment que es consideri adient.

El regidor de Via Pública de l’Ajuntament, Xavier Dilmé, recorda que «el Pla s’executa simultàniament amb el dia a dia, que comporta actuacions puntuals a diferents espais i edificis municipals, amb la preparació d’activitats». En aquest sentit, Dilmé vol agrair la col·laboració ciutadana i, sobretot, les aportacions que es fan al correu electrònic i whatsaap del Pla de Xoc. «La millora de l’estat de la via pública només serà possible si la fem entre tots», acaba dient.