30 novembre de 2011 a les 2:17

El Ple aprova que la Bisbal formi part de l’associació de Municipis per la Independència

El Ple ha aprovat aquest dimarts que l’Ajuntament de la Bisbal formi part del nucli de municipis que volen constituir una associació d’ens locals denominada Municipis per la Independència, amb l’objecte de defensar l’assoliment d’un estat propi, els drets nacionals que corresponen a Catalunya i conscienciar a la ciutadania de la necessitat d’exercir el dret a l’autodeterminació del poble català.

La moció, que va presentar el grup d’ERC, es va aprovar per 10 vots a favor (els d’ERC, 3 del PSC i un de CiU), 6 abstencions (2 de CiU, 3 del PSC i una d’ICV-EUiA) i el vot en contra del PP. Tant CiU com el PSC van donar llibertat de vot als seus regidors ja que van considerar que l’objecte de la moció anava més enllà de l’àmbit del municipi de la Bisbal d’Empordà.

Després que l’alcalde, Lluís Sais, defensés la moció presentada per ERC el regidor del PP va demanar que el tema es portés a consulta popular i que fossin els ciutadans de la Bisbal els que decidissin. Cano va aprofitar per demanar que es compleixi la llei de banderes, va assegurar que molts ciutadans troben a faltar la bandera espanyola i va demanar que onegi a la façana de l’Ajuntament i de la Policia Local.

El regidor d’ICV-EUiA va demanar que s’enceti un debat ciutadà i va defensar l’abstenció adduint que li hauria agradat més que fos una proposta sorgida de la base dels ciutadans.

Lluís Sais va voler replicar la intervenció d’Andrés Cano i va dir que ‘el que no ha de fer un ajuntament és crear problemes on no n’hi ha. Jo no veig un moviment social que reclami la bandera espanyola als edificis municipals. Aquesta reivindicació la pot fer al nou govern que surti demà. Aquests quatre anys no he col·locat la bandera d’Espanya i com pot imaginar el darrer dia no ho faré. Una mica de sentit comú, senyor Cano.’

Sais també va dir al regidor d’ICV-EUiA que a la Bisbal ja es va organitzar una consulta popular gràcies a la Bisbal decideix i considera que ja hi va haver un procés fet per part de la ciutadania que dóna cobertura al que es proposava.

Sais també va agrair a la resta de grups el suport que van donar a la moció.

El ple també va aprovar, per unanimitat, la ratificació del conveni de col·laboració en matèria de gestió cadastral en règim de delegació de competències. Pel que fa a la modificació de crèdits (transferència de crèdits) per al compliment del RDL 8/2010 que es va proposar al ple, hi van votar a favor ERC, PSC i CiU mentre que ICV-EUiA i PP es van abstenir. 

Finalment, es va donar compte del conveni que aquest dimarts al matí va signar l’alcalde de la Bisbal, Lluís Sais, amb la Diputació de Girona pel qual es concedeixen 200.000 € per acabar les obres del Terracotta Museu.