28 octubre de 2016 a les 13:23

El Ple de La Bisbal aprova una moció de suport a persones i ajuntaments investigats per l’Estat Espanyol

15 vots a favor i una abstenció. Aquest va ser el resultat de la votació d’una moció de suport a persones i ajuntaments investigats per l’Estat Espanyol votat pel Ple municipal de La Bisbal del dimarts, 25 d’octubre. La declaració, presentada per l’equip de govern, “en defensa de la democràcia i com a mostra de solidaritat” exigeix que “s’aturi el procés judicial a càrrecs electes i institucions en funció de la seva llibertat d’expressió”. 

La proposta partia del fet que el 9 de desembre del 2015 el Ple de Vic va aprovar una moció de suport a la resolució 1/XI del Parlament de Catalunya (declaració del 9N), amb 16 vots a favor, 4 abstencions i només un vot en contra. Això va desencadenar que el passat 30 de març del 2016, per primer cop després del franquisme, un càrrec electe sigués investigat oficialment per delicte d’incitació a la sedició. Concretament, l’acceptació de l’Audiència Nacional de l’imputació de Joan Coma, regidor del grup municipal Capgirem Vic-CUP-Procés Constituent-AOE de l’Ajuntament de Vic. 

La moció aprovada també fa esment a d’altres casos de càrrecs electes investigats, com la presidenta del Parlament, Carme Forcadell o l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, i a alguns ajuntaments investigats per haver obert les dependències municipals el passat 12 d’octubre.