1 març de 2021 a les 19:27

El Ple de l’Ajuntament de la Bisbal aprova una moció de suport a Pablo Hasél i una altra de suport a l’Amnistia

El Ple ordinari de febrer de l’Ajuntament de la Bisbal va aprovar una moció de suport a Pablo Hasél. Va ser amb els vots a favor dels partits que configuren l’equip de govern (ERC, CUP i ECG) i l’abstenció de la resta de grups polítics municipals (PSC, CxLB i TxLB). La moció proposa denunciar les sentències polítiques dels tribunals espanyols que posen en entredit les garanties de tot el sistema judicial i la separació de poders que ha de ser un dels pilars de tota democràcia; reiterar el compromís del món local català amb la llibertat d’opinió i d’expressió i en la defensa dels drets fonamentals de tota la ciutadania; condemnar la pena imposada al cantant Pablo Hasél per l’expressió del seu pensament a través de les seves cançons i les seves piulades i fer-li arribar tot el nostre suport; i, alhora, promoure una modificació del Codi Penal on es despenalitzin aquest tipus de delictes i on es protegeixi la llibertat d’expressió en lloc de sancionar-la.

D’altra banda, també es va aprovar una moció de suport a l’amnistia presentada per l’equip de govern, juntament amb els grups municipals Tots per la Bisbal i Compromís per la Bisbal-Junts per Catalunya. La moció declara que el lliure exercici dels drets polítics no pot tenir com a resposta la via de la justícia penal, alhora que reclama l’aprovació per part de les Corts espanyoles d’una Llei d’Amnistia que, sense renunciar a l’exercici dels drets vulnerats, inclòs el dret d’autodeterminació, comporti l’extinció de qualsevol tipus de responsabilitat penal i administrativa. També demana la immediata posada en llibertat de les preses i presos polítics, així com que es reparin els danys causats a les persones represaliades, a les seves famílies i als col·lectius dels quals formen part, i s’hauran de preveure mesures en relació a tots els responsables de la repressió de drets fonamentals.

Ambudes mocions, aprovades al Ple de l’Ajuntament de la Bisbal del passat dimarts 23 de febrer, poden consultar-se a través dels documents adjunts a aquesta publicació. En aquest mateix Ple, a més a més, també es va aprovar per unanimitat una moció en defensa de la llengua, i una altra amb motiu del Dia Internacional de la Dona Treballadora.