16 octubre de 2019 a les 12:12

El Ple municipal de la Bisbal aprova la moció de resposta a la sentència del Tribunal Suprem amb 16 vots a favor i 1 en contra

L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà va celebrar ahir, dimarts 15 d’octubre, un Ple municipal extraordinari amb un únic punt a l’ordre del dia: l’aprovació d’una moció de resposta a la sentència del Tribunal Suprem per demanar l’amnistia dels presos i preses civils i polítiques i en defensa del dret d’autodeterminació. La moció es va aprovar per 16 vots a favor i un en contra.

Els edils d’ERC, la CUP, Compromís x la Bisbal-JxCat, En Comú Guanyem i Tots x la Bisbal van votar a favor del text. El PSC-Independents per la Bisbal-CP va donar llibertat de vot: Núria Batllem i Cesc Vidal hi van votar a favor, mentre que Òscar Aparicio va fer l’únic vot en contra.

El text que aprovat, redactat per l’AMI i l’ACM, es reafirma en el caràcter pacífic del moviment independentista català i manifesta «el rebuig a la sentència condemnatòria emesa pel Tribunal Suprem en relació al judici de l’1 d’octubre i la causa independentista, constatant que representa una regressió dels drets i les llibertats de la ciutadania de Catalunya». La moció reclama «la llibertat immediata de tots els presos i preses polítiques i exigir l’amnistia de tots ells i elles, i de tots els exiliats i exiliades, com a reconeixement de l’absència de cap delicte vinculat a la celebració del referèndum de l’1 d’octubre i a qualsevol altra acció política celebrada durant els dies previs i posteriors a aquesta data».

Finalment el text també mostra el compromís amb el dret a l’autodeterminació i es reafirma en el caràcter pacífic i no violent del moviment independentista català. En aquest sentit, es condemna «tots els intents de criminalització del moviment independentista que les seves diferents institucions, òrgans, poders i alguns mitjans de comunicació volen construir».