9 juliol de 2009 a les 18:20

El primer sorteig de la campanya de reducció de residus reparteix 106 premis entre 2.444 butlletes participants

En el primer sorteig, les butlletes premiades van correspondre a 36 establiments dels 50 que participen a la campanya, això representa el 72% dels comerços que hi van prendre part. Can Rodà va ser el que va repartir més premis, 14 en total, i va ser el que va repartir més cabassos (cinc) i més bosses plegables (set). En canvi, la ferreteria Gispert va ser la que va repartir més caixes plegables. Els carretons, el premi més destacat, els van repartir sis establiments diferents (Drogueria Farreny, canirsseria Quim Matas, llibreria-papereria l’Espiral, carnisseria Carré, Sistemes Energia Solar i un establiment sense especificar). Els premis atorgats seran els mateixos cada setmana que hi hagi sorteig mentre duri la campanya: 50 bosses plegables, 25 cabassos, 25 caixes plegables i sis carretons.

L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà posa un punt d’informació al mercat setmanal en el marc de la campanya que durarà fins el 29 de juliol. En aquest punt informatiu de la campanya, de deu del matí a les dotze del migdia, es farà el sorteig de carretons, cabassos, caixes i bosses plegables entre els vals repartits als comerços adherits a la Xarxa de Comerços Respectuosos amb el Medi Ambient de la Bisbal d’Empordà.
El sorteig es farà a les dotze del migdia.

En el punt informatiu hi haurà adhesius amb el lema ‘Publicitat, aquí no’ que es poden enganxar a les bústies i reduir així la publicitat no desitjada que es rep. S’ha calculat que per fabriar una tona de paper és necessiten 14 arbres, 100.000 litres d’aigua i 5.900KW/h d’energia. S’ha calculat que si cada ciutadà de la Bisbal deixés d’agafar una bossa de plàstic d’un sol ús, estalviariem la mateixa energia que consumeix un televisor engegat durant 188 dies.

Conscients de la problemàtica ambiental i social d’aquesta situació, i de la necessitat d’aplicar polítiques ambientals de prevenció de residus, el nostre Ajuntament també ha de ser sensible a aquesta qüestió, doncs la responsabilitat és compartida en tots els sectors i podem tenir un paper cabdal en contribuir a invertir les tendències de creixement dels residus, i en promoure un consum responsable, desenvolupant accions per conscienciar a la població i als agents econòmics.