27 abril de 2020 a les 9:47

El projecte Cançons per la Gent Gran de la Residència Zoilo Feliu ja compta una quarantena de col·laboracions

La galeria de vídeos de Cançons per la Gent Gran ja conté una quarantena de peces gràcies a totes les persones que hi ha col·laborat enviant el seus vídeos. Si de tret de sortida, la proposta va arrencar amb tres cançons publicades de la mà de dels músics bisbalencs Sanjosex, Miquel Abras i Mazoni, la plataforma ha anat creixent i, a dia d’avui, inclou noms tan diversos com La Principal de la Bisbal, Josep Thió de Sopa de Cabra, Germà Negre, Marina Gil, La Salseta del Poble Sec, Jordi Serradell, Albert Such, Salva Ramírez, Jordi Gasull, Blue Star, Cor Anselm Viola, La Montecarlo, Carmen López, Les Vox, Cor Geriona, Palamós Gospel Choir, La Cobla Bisbal, entre molts d’altres.

La Residència Geriàtrica Zoilo Feliu de la Bisbal d’Empordà continua en alerta extrema, atès el grau de vulnerabilitat de la gent gran que hi viu. I és que, des de la declaració d’estat d’alarma pel risc de propagació pel coronavirus, s’han anat restringint les visites al màxim. Això comporta que les persones residents al centre no puguin estar en contacte amb les seves famílies i que, en definitiva, estiguin passant per una situació complexa.

Arran d’aquesta situació, i per tal de fer-la més agradable a tota la gent gran que s’hi troba, va sorgir la iniciativa Cançons per la Gent Gran, de la mà de diversos músics de la Bisbal i la Residència Geriàtrica Municipal Zoilo Feliu, amb el suport del consistori bisbalenc. El projecte va partir de fer una crida a músics per tal que facin arribar vídeos tocant cançons per la gent gran. L’objectiu era recollir vídeos amb interpretacions musicals on surtin persones tocant cançons d’època, que puguin ser conegudes per les persones d’edat més avançada, que són qui avui en dia són més vulnerables i estan sotmesos més restriccions arran de la crisi del coronavirus.

A partir d’aquí, la Residència Geriàtrica Municipal Zoilo Feliu i el consistori de la Bisbal d’Empordà van fer una crida a que músics d’aquí i de més enllà, professionals o amateurs, s’animessin a fer arribar el seu granet de sorra al projecte Cançons per la gent gran. Els vídeos enregistrats encara es poden fer arribar via enllaç de youtube, o directament fent arribar l’arxiu de vídeo al correu ‘comunicacio@labisbal.cat’. Tots els enregistraments recollits seran publicats en un apartat específic dins el web de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà. 

Els vídeos s’aniran compartint amb la gent gran de la Residència Geriàtrica Municipal Zoilo Feliu les visualitzarà projectades en una gran pantalla i, ben segur, que els farà passar una bona estona. A més a més, aquests vídeos també podrien ser projectats a d’altres residències de gent gran o els podria visualitzar gent que estigui patint la situació actual a qualsevol llar d’arreu i, en definitiva, podrien servir per ajudar a fer-ho tot una mica més amè.