19 abril de 2018 a les 18:42

El projecte Ciutat Viva promourà cada mes una activitat de coneixença d’un servei o equipament de la Bisbal

La proposta sorgeix de l’equip de coordinació de l’IAL – Itinerari d’acollida lingüística – format per l’Àrea d’Acció Social i Ciutadania, l’Àrea d’Ensenyament, l’Oficina de Català, el Servei d’Acollida Municipal, els Serveis Bàsics d’Atenció Social i les entitats Càritas i Fundació SER.GI, amb la col·laboració de l’Àrea de Cultura. I és que, a partir de dilluns vinent, per Sant Jordi, l’Agenda Cultural del municipi cada mes inclourà una activitat de coneixença d’un servei o equipament del municipi en el marc del projecte Ciutat Viva.

En aquest sentit cal fer esment de la recuperació de l’etiqueta bisbalenca Ciutat Viva: un projecte que vol destacar la dinamització social, d’una societat que creix i que es nodreix de les aportacions del teixit social i popular. És d’allò més remarcable el treball transversal entre diverses àrees del consistori, administracions i entitats municipals.

La primera proposta del projecte serà la flamant Biblioteca Municipal de la Bisbal: s’hi farà una visita guiada i descoberta de l’equipament. Cal tenir present que cal fer inscripció prèvia a través del correu electrònic: ciutatviva@labisbal.cat

Aquesta acció neix amb l’objectiu de crear i fomentar espais de relació i coneixença entre tota la ciutadania, així com de promoure experiències de vincle amb la ciutat i amb el seu dinamisme cultural. A més d’incloure aquesta activitat mensual de descoberta del municipi a l’agenda cultural, tots els professionals i docents que participen a l’IAL rebran un material de suport per poder treballar l’agenda cultural de la ciutat amb el seu alumnat. En aquest sentit farà referència a aspectes com per quins canals es pot rebre l’agenda cultural, quines activitats s’hi inclouen, entre d’altres.