4 juliol de 2016 a les 19:16

El projecte d’Acompanyament de l’IOC acomiada la present edició

|

El projecte d’Acompanyament de l’IOC consisteix en donar suport presencial a joves i adults que estudien a distància per obtenir el Graduat d’Educació Secundària 

La setmana passada es va celebrar l’acte de cloenda del Projecte d’Acompanyament IOC (Institut Obert de Catalunya), on es va fer entrega del diploma de graduació als seus alumnes.

L’acte el va obrir la Maria Roure, regidora de Joventut i Igualtat, que va felicitar el graduats i va instar-los a continuar treballant per aconseguir les seves fites. Paraules d’ànim i satisfacció a les que també es va afegir Dolors Pons, responsable del Punt de Suport de l’IOC. En el torn d’intervenció dels graduats per explicar la seva vivència, van coincidir en què l’acompanyament havia estat tant dels professionals com dels mateixos companys, ajudant-se mútuament i compartint els coneixements.

L’Institut de la Bisbal és centre de suport de l’IOC des del curs 2013-2014 i des d’aleshores ofereix assessorament a totes les persones que estudien a distància. El perfil d’alumnat són joves que han sortit de la formació reglada sense haver obtingut el Graduat d’Educació Secundària (GES) i que volen acabar els seus estudis, així com adults que no van continuar-los, un cop acabada l’EGB (Educació General Bàsica).

És per això que, des de les àrees de Joventut, Educació i Serveis Socials es va iniciar el projecte Acompanyament de l’IOC que consisteix a donar suport presencial a aquests joves i adults que estudien a través d’aquesta formació virtual per treure’s el GES.

Aquest projecte està subvencionat, parcialment, pel Servei d’Ocupació de Catalunya i cofinançat pel Fons Social Europeu i pot acomiadar-se enguany amb una retrospectiva molt positiva: des del febrer de 2014, han passat pel servei de  l’Acompanyament de l’IOC de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà més de 40 usuaris, un bon nombre dels quals manifesta la seva intenció de continuar els seus estudis, ja sigui cursant Batxillerat o Cicles Formatius. Des de l’inici del projecte ja s’han graduat 4 alumnes amb el suport de l’acompanyament.