1 abril de 2014 a les 10:41

EL PROJECTE “DESEMBRUTA EL RIU DARÓ” ÉS FINALISTA AL V PREMI EUROPEU DE LA PREVENCIÓ DE RESIDUS

L’activitat impulsada per l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà “Desembruta el riu Daró” el 23 de novembre de l’any passat a l’arbreda del Puig d’en Vidal és finalista al V Premi Europeu de la Prevenció de Residus.

El Projecte organitzat per l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, la Fundació per a la Prevenció de Residus i Consum Responsable, i amb el suport del Consorci de les Gavarres, va consistir en la neteja de residus d’un tram del riu Daró i la presentació de l’aplicació mòbil “DESEMBRUTA” per a localitzar i denunciar els abocaments incontrolats de residus als territori.

El veredicte final del jurat del Premi es farà públic a Roma el dia 22 de maig. El Premi Europeu de Prevenció de Residus distingeix iniciatives tenint en compte criteris d’originalitat de la proposta, el seu caràcter innovador, l’adaptabilitat a d’altres contextos regionals o locals, la mobilització del públic objectiu i la durada. Totes les iniciatives han estat realitzades en el marc de la V Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que es va celebrar el passat mes de novembre en 35 regions de 23 països diferents i durant la qual es van organitzar 12.600 activitats arreu d’Europa, 777 de les quals a Catalunya.

Entre els sis candidats proposats per l’Agència de Residus de Catalunya, tres han estat seleccionats com a finalistes: 

 

  • A la categoria Institucions escolars: la Xarxa Escoles per la Sostenibilitat de Vic de l’Ajuntament de Vic per la celebració del « IV Mercat d’intercanvi de joguines » per promoure la cultura de la reutilització entre 400 nens i nenes de cicle mitjà de 9 escoles de Vic.
  • A la categoria Ciutadans: Javier Ruiz Rojas per la iniciativa personal « Caçador de Trastets » que promou habitualment la neteja d’espais naturals fent consciència de la necessitat de reduir la generació de residus i evitar conductes incíviques.
  • A la categoria Altres: l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà i la Fundació per a la Prevenció de Residus i el Consum Responsable per l’acció «Desembruta el Riu Daró» que promou la neteja d’un espai natural posant un punt innovador en l’ús d’una aplicació pels mòbil per geolocalitzar i denunciar abocaments incontrolats al territori.

Nota de premsa de l’ARC

Vídeo “Desembruta” riu Daró