18 gener de 2022 a les 8:11

El projecte educatiu per tractar la revolució del gènere i la diversitat afectivosexual entre el jovent bisbalenc vol abastar a més persones

Va arrencar el 2019 i enguany el projecte educatiu per tractar el gènere i la diversitat afectivosexual als centres educatius de secundària vol arribar a més jovent. El projecte continua amb un notable canvi de praxis: si bé l’objectiu de la proposta és afavorir que més joves visquin el seu gènere i la seva sexualitat des de la llibertat, l’autoestima i la igualtat de drets, amb el canvi es pretén arribar a més persones, ja que fins ara aquestes dinàmiques només es feien als cursos de 2n d’ESO del municipi.

La iniciativa, que als seus inicis va comptar amb l’impuls del col·lectiu feminista Nosaltres i de forma activa actualment del Grup per a la Igualtat de l’Institut de La Bisbal, va partir d’una necessitat detectada i treballada conjuntament pel centre educatiu bisbalenc i l’Àrea de Joventut i Igualtat del consistori: hi havia alumnat i famílies que reclamaven la necessitat de tenir més coneixements sobre la temàtica, així com suport per a l’acompanyament dels seus fills i filles. A partir d’aquest gener el col·lectiu Lo Relacional, en el marc el mòdul d’una assignatura, farà una formació al curs de 1r de TIS (Cicle Formatiu de grau mitjà Integració Social) per tal que l’alumnat pugui adquirir coneixements i de la mateixa manera pugui ser capaç de formar en aquest àmbit i desenvolupar la dinàmica amb un altre grup de persones. Així doncs, l’alumnat del curs de 1r de TIS, posteriorment a la formació i en format d’avaluació dins del propi Cicle (de 10 hores), serà l’encarregat de fer la formació a l’alumnat de 2n d’ESO de l’Institut i del Cor de Maria. Tanmateix, el col·lectiu Lo Relacional també dirigeix dinàmiques als Cicles Formatius de grau mitjà de gestió administrativa i digital, atenció a persones en situació de dependència i jardineria que també s’imparteixen a l’Institut de La Bisbal. De la mateixa manera, les classes de 1r de Batxillerat de l’INS i el grup de 4t d’ESO del Cor de Maria també podran gaudir de l’activitat.

De manera paral·lela i amb la finalitat de continuar impulsant el treball en relació al gènere i la diversitat afectivosexual dins el municipi, durant el mes d’octubre, al pati de les Escoles Velles, es va acollir una jornada del projecte ENTRE que organitza l’Oficina Jove del Baix Empordà juntament amb el col·lectiu Lo Relacional. Va ser una jornada engrescadora per a molts joves, que van assistir un dissabte de 11 h a 17 h al pati de les Escoles Velles.