27 novembre de 2018 a les 0:29

El Projecte Rossinyol a la Bisbal d’Empordà celebra el seu desè aniversari

|||

Aquest any el Projecte Rossinyol celebra la primera dècada d’existència a la Bisbal d’Empordà. A la celebració d’inici del projecte d’enguany -que va tenir llocel passat divendres 23 de novembre a la Sala d’Actes Adela Trayter de les Escoles Velles- va ser on persones mentores i mentorades es van conèixer i van poder compartir una primera estona de joc i de relació. El regidor d’Ensenyament, Enric Marquès, i la professora de la Universitat de Girona, Núria Felip, van destacar els valors del voluntariat i de la implicació dels joves a l’hora de contribuir en la integració de les persones nouvingudes i en la construcció d’una societat millor.

El Projecte Rossinyol és un programa impulsat per la Universitat de Girona i l’Àrea d’Ensenyament de l’Ajuntament de la Bisbal. La iniciativa pretén que estudiants universitaris es converteixen, durant uns mesos, en persones mentores de nens i nenes d’origen estranger dels diferents centres educatius del municipi. L’objectiu és que l’alumnat d’origen estranger del municipi que té un potencial acadèmic important, pugui realitzar un procés de creixement personal, integració social, cultural, educatiu i lingüístic, a través de l’acompanyament i la guia d’alumnes que, de forma voluntària, els poden obrir portes a un món que d’altra forma hi tindrien difícil accés.

Enguany hi participen estudiants universitaris de procedències ben diverses: dels estudis d’Història, Història de l’Art, Educació Infantil i Primària i Psicologia. I alguns són de La Bisbal d’Empordà i d’altres de municipis propers: Ultramort, Flaçà i Torroella de Montgrí. Més d’un centenar d’infants i joves ja han pogut participar d’aquest projecte al llarg d’aquests d’aquesta dècada. Els qui n’han format part han pogut gaudir de l’experiència de conèixer i compartir coneixements i vivències que, de ben segur, han esdevingut d’allò més enriquidores.