27 novembre de 2013 a les 13:31

El Projecte Rossinyol arriba a la cinquena edició a la Bisbal

||

El passat 15 de novembre de 2013 va tenir lloc al vestíbul del Teatre Mundial l’acte d’inici de la cinquena edició del Projecte Rossinyol a la Bisbal d’Empordà.

Núria Anglada, regidora d’Educació de l’Ajuntament, va donar la benvinguda als assistents i va agrair a la Universitat de Girona que un any més es pugui dur a terme a la Bisbal aquest projecte d’inclusió social que contribueix a la sensibilització en la igualtat d’oportunitats. La regidora va remarcar als joves mentorats la sort d’haver sigut escollits entre tants estudiants de la Bisbal i els va demanar que aprofitessin al màxim aquesta experiència. També va assistir a l’acte Xavier Besalú, doctor de la Universitat de Girona, que va dedicar unes paraules als mentorats i a les seves famílies, als professors i professionals de les escoles municipals, també presents a l’acte, i a les noies universitàries mentores, a les quals va agrair la seva tasca i dedicació.

Les sis parelles d’enguany són: la Noemí, estudiant d’Història de l’Art, i en Momadou, alumne de 2n d’ESO de l’Institut de la Bisbal; l’Alba, que estudia Infermeria, i l’Alpha Omar, de 4t d’ESO de l’Institut; la Míriam, estudiant a l’ERAM, i l’Alexandra, també de 4t d’ESO de l’Institut. També hi participen la Rut, estudiant d’Educació, que farà de mentora de la Nohaila, que estudia 6è de primària a l’escola Joan de Margarit; la Catalina, d’Infermeria, que formarà parella amb l’Abdelmounim, que fa 6è de primària l’Escola Mas Clarà, i la Laia, també futura infermera, amb la Yosra, alumna de 1r d’ESO del Cor de maria.

Les parelles faran trobades setmanals, d’ara fins al maig de 2014, durant les quals realitzaran activitats culturals i d’oci, dins del municipi o en el seu entorn. Aquestes trobades ajudaran els joves alumnes de les escoles municipals i de l’Institut a desenvolupar el seu creixement personal i la seva integració social, cultural i lingüística a Catalunya.