16 juny de 2022 a les 14:51

El Punt de Trobada per a la Gent Gran de l’Ajuntament Vell acull una xerrada sobre les caigudes en gent gran

|

El passat 30 de maig el fisioterapeuta Jordi Pidemunt de la Residència Geriàtrica Municipal Zolio Feliu va visitar al Punt de Trobada per a la Gent Gran de la Bisbal per fer-hi una xerrada sobre les caigudes en gent gran. Va ser molt profitosa i interessant per a totes les persones assistents: va poder explicar els múltiples factors que intervenen en les caigudes i les maneres de prevenir-les.

«Va ser una sessió molt pràctica perquè ens va ensenyar a fer uns exercicis molt senzills que tots poder fer a casa per treballar l’equilibri i així prevenir algunes caigudes», han explicat des del Punt de Trobada per a la Gent Gran de la Bisbal. Alhora, va ensenyar a com aixecar-se del terra o ajudar a aixecar algú en cas de caiguda, sempre que no hi hagi cap lesió greu.

Les caigudes en gent gran és un dels síndromes geriàtriques de més prevalença e impacte en la nostra societat. És una de les causes més elevades que provoca dependència i mort entre els la gent gran. El Punt de Trobada per a la Gent Gran preveu que sigui la primera de moltes xerrades informatives de professionals de la gent gran durant els propers mesos.

El Punt de Trobada per a la Gent Gran va destinat a persones de més de 60 anys, que resideixin a la Bisbal d’Empordà i tinguin ganes de fer activitats diverses i crear xarxa social. Aquestes activitats es poden ampliar depenent dels interessos i inquietuds de les persones participants que assisteixen al punt de trobada. L’objectiu és promoure una oferta plural d’activitats que s’ajustin als seus interessos, estimuli la seva participació dins la comunitat i així poder gaudir d’un envelliment actiu fomentant la convivència, les relacions intergeneracionals i la motivació personal. També fa assessorament en temes relacionats amb la gent gran. S’hi ofereixen activitats artístiques, físique o culturals; tallers de psicoestimulació, manualitats, jocs de taula o noves tecnologies; activitats lúdiques com excursions, sortides i passejades; i conferències i xerrades sobre temes que puguin ser del seu interès com salut, dol o envelliment actiu, entre d’altres.