11 agost de 2022 a les 10:55

El Punt Lila de la Festa Major de la Bisbal comptarà amb la participació de professionals

El Punt Lila continua treballant per tenir presència a les activitats bisbalenques i, de cara a la Festa Major que ja és a punt de començar, fa un pas més. Si bé fins ara el Punt Lila només comptava amb voluntàries per a prevenir, sensibilitzar i intervenir contra qualsevol mena de discriminació o agressió masclista, enguany també s’han incorporat a l’equip dues figures professionals que seran presents cada nit a l’espai de barraques i fires de Festa Major de la Bisbal.

Un any més la zona de barraques de Festa Major al Passeig Marimon Asprer comptarà amb un estand informatiu on s’informarà pedagògicament de com fer front a una agressió sexista i de quin protocol cal seguir en qualsevol assetjament. Amb el lema ‘Només sí és sí’, la comissió continua posant accent en la necessitat de treballar per eradicar el masclisme i les violències sexuals.

Nova imatge del Punt Lila de la Bisbal
Enguany el Punt Lila de la Bisbal compta amb un  nou disseny de la imatge. La nova gràfica s’ha plasmat a mocadors diversos que es podran adquirir al mateix estand. Alhora, també s’ha fet una nova pancarta i un roll-up per tal de potenciar la visibilitat de l’espai. 

Aquests últims anys s’ha aconseguit posar en les agendes públiques i polítiques les violències masclistes en l’àmbit privat, però cal remarcar que aquestes també es manifesten, en múltiples formes, a l’àmbit públic, als espais d’oci, laborals, etc. I, en aquest sentit, amb la campanya es volen fer visibles i denunciar les violències que tenen lloc en els espais públics, sovint en uns contextos d’oci on la informalitat sembla justificar de forma gairebé automàtica la profusió i la normalització d’actituds masclistes i LGTBIfòbiques.