1 juny de 2017 a les 17:06

El rodatge de ‘Petra’, la nova pel·lícula de Jaime Rosales, passa per la Bisbal

Després de dues setmanes a diverses localitzacions de l’Empordà, el passat dimarts es va acabar el rodatge de Petra. La pel·lícula està dirigida pel barceloní Jaime Rosales i protagonitzada per Bárbara Lennie, Àlex Brendemühl i Marisa Paredes. Participa també Joan Botey, per qui és la seva primera experiència al cine. Petra és una producció de les empreses espanyoles Fresdeval Films, Wanda Visión y Oberon Cinematogràfica, amb Les Productions Balthazar (França) i Snowglobe (Dinamarca). Compta, a més, amb la participació de TVE, TVC, Movistar+, ICCA, ICEC y Eurimages.

La història del film gira al voltant de Petra que, després de la mort de la seva mare, comença la cerca d’un pare de qui li ha estat amagada la seva identitat al llarg de la seva vida. Tots els camins semblen conduir-la a un home poderós i despietat. El destí porta a Petra fins al límit de la seva força interior. Jaime Rosales s’ha rodejat d’un equip ampli de nous col·laboradors entre ells Clara Roquet (10.000 kms) i Michel Gaztambide (No habrá paz para los malvados) a l’apartat de guió, o el prestigiós músic danés Kristian Eidnes Andersen (NymphomaniacSolo Dios perdonaIda) com encarregat de la banda sonora original de la pel·lícula.

La pel·lícula s’ha rodat durant set setmanes entre Catalunya i Madrid, combinant els paisatges urbans de Madrid amb els de la Sierra Norte madrilenya i l’Empordà. A Catalunya, el rodatge ha durant dos setmanes i s’ha filmat a quatre localitzacions del Baix Empordà (i una a l’Alt Empordà). Al municipi de la Bisbal van enregistrar algunes escenes a l’Hotel Castell d’Empordà. A les localitzacions de Sant Sadurní de l’Heura, La Bisbal d’Empordà i Forallac, la pel·lícula ha comptat amb la participació de 40 figurants veïns de la zona -25 al cementiri de Sant Sadurní de l’Heura i 15 a l’Hotel Castell d’Empordà-, i el rodatge ha suposat un impacte econòmic de més de 30.000 euros.

El rodatge de Petra a diferents localitzacions de l’Empordà es va iniciar l’any passat arrel d’una petició de la productora a l’Ajuntament de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura, membre de la xarxa d’oficines d’atenció a rodatges de la Catalunya Film Commission. Es va ajudar a la productora en la cerca de les localitzacions al Baix Empordà, de figurants veïns de la zona, d’allotjament pels actors i altres serveis logístics des de l’àmbit tècnic del Pla estratègic de desenvolupament local i d’ocupació dels municipis de la Bisbal d’Empordà, Forallac, Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura, Corçà i Ullastret, finançat pel Servei Públic d’Ocupació en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.

L’audiovisual aposta pel territori català. Els darrers anys ha augmentat l’interés d’acollir rodatges de curts, anuncis publicitaris i programes de televisió a la zona. Els paisatges d’arreu de Catalunya tenen cada vegada més força com a plató de rodatge. El 2016 s’han registrat 4.040 produccions a Catalunya. Barcelona en concentra la gran majoria, un total de 3.127, però cada vegada hi ha més capacitat d’atracció de la resta de municipis: els rodatges fora de la ciutat comtal creixen un 8,9% respecte l’any anterior, arribant al rècord històric de 970 produccions. Aquestes dades han estat recollides per la Catalunya Film Commission, un servei del Departament de Cultura de la Generalitat de Ctalunya, que promociona, tant en l’àmbit internacional com estatal, la indústria audiovisual i el territori de Catalunya a fi que s’hi facin rodatges.