16 juliol de 2009 a les 18:32

El segon sorteig de la campanya de prevenció de residus arriba a les 2.827 butlletes, un 15% més

L’establiment Temptació ha repartit dos carretons en el sorteig del 10 de juliol passat, perfumeria Anna lidera l’apartat de premis consistents en un cabàs, ja que en va repartir cinc. Quant a caixes plegables, hi ha tres comerços que lideren el repartiment, amb tres cadascun, que són la carnisseria Quim Matas, la carnisseria Salvi i la farmàcia Goñi. En l’apartat de bosses plegables, la carnisseria Janoher, amb sis, és l’establiment que n’ha repartit més. Aquest divendres, 17 de juliol, es fa el tercer sorteig de la campanya per la prevenció de residus.

Els comerços adherits a la Xarxa incorporaren un seguit de mesures de reducció de residus com l’ampliació o introducció de l’oferta d’envasos retornables, la venda de productes a granel, la supressió de l’oferta gratuïta de bosses i safates de plàstic, la venda de productes de neteja i bricolatge ecològics o la venda de productes de cultiu ecològic, entre d’altres.

Durant les setmanes de promoció (del 29 de juny al 24 de juliol), per cada compra feta de forma responsable (fent servir la bossa del pa, la carmanyola, el cabàs o carretó, escollint envasos retornables, productes de neteja de línia ecològica o comprant a granel) els comerços adherits lliuraran un val de sorteig. Aquests vals es podran lliurar als mateixos comerços i els permetrà participar al sorteig setmanal de 50 bosses plegables, 25 caixes plegables, 25 cabassos i 6 carretons.

L’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament impulsa, a través de la Fundació per la Prevenció de Residus i el Consum Responsable i amb la col•laboració del GRAMCl Centre d’Ecologia i Projectes Alternatius (CEPA), aquesta campanya de reducció de residus al municipi. Les activitats, agrupades sota l’eslògan ‘A la Bisbal d’Empordà Reduïm els Residus!, s’adrecen principalment a la ciutadania i als comerços.