14 juliol de 2021 a les 7:17

El Servei d’Assessorament Lingüístic a disposició d’empreses i comerços de la Bisbal

El Consorci per a la Normalització Lingüística posa a la disposició de tots els establiments comercials i empreses el Servei d’Assessorament Lingüístic (SAL) per tal de garantir la qualitat de les comunicacions. Qualsevol empresa o establiment comercial de la Bisbal pot sol·licitar revisió lingüística de textos per correu electrònic a l’Oficina de Català de la Bisbal (labisbal@cpnl.cat).

Cada vegada hi ha més consciència de la importància de tenir cura de la imatge externa d’un establiment comercial o empresa per millorar-ne la productivitat. La qualitat lingüística és part d’aquesta imatge. Que l’excel·lència lingüística és un factor essencial en la qualitat del servei de qualsevol empresa és un fet indiscutible. No obstant aquesta certesa, encara és massa freqüent trobar errades gramaticals, de vegades molt importants, en rètols, cartells, senyals, cartes o menús.

Actualment, a més dels sistemes més tradicionals de difusió o propaganda (cartells, anuncis, fullets…),  les xarxes socials permeten arribar fàcilment a possibles clients. Es pot difondre el producte per Instagram o Facebook, enviar whatsapps personalitzats als clients… Per això, és important tenir presents també de tots aquests textos. No n’hi ha prou amb una bona fotografia, cal cuidar també la qualitat de la llengua per donar una imatge acurada de l’establiment. El SAL assessora perquè el textos dels negocis siguin lingüísticament perfectes. Un servei en línia, d’atenció personalitzada, amb qualitat, fiabilitat i eficàcia.