18 novembre de 2016 a les 10:53

El Síndic aferma la gestió de l’Ajuntament de la Bisbal en l’episodi de contaminació de la xarxa d’aigua potable

L’Ajuntament de la Bisbal ha rebut la resolució de l’actuació d’ofici del Síndic de Greuges de Catalunya en relació al malaurat episodi de contaminació de l’aigua potable als municipis de la Bisbal d’Empordà i Forallac ocorregut el passat agost. El document exposa la cronologia dels fets, analitza les possibles causes de la contaminació i també detalla les mesures adoptades pels consistoris de la Bisbal d’Empordà i de Forallac. 

A més a més, l’informe de resolució acaba recomanant a les diverses administracions i empreses implicades (consistoris implicats, Agència Catalana de l’Aigua, Departament d’Agricultura, Departament de Salut i Sorea) un conjunt de mesures amb la finalitat de poder garantir la potabilitat de l’aigua de la xarxa.

Tanmateix, cal tenir present que, en cap cas, es qüestiona la gestió que n’estan fent les administracions actuants. Així, des de l’Ajuntament de la Bisbal, ja s’estan duent a terme totes les recomanacions rebudes. Es pot consultar l’informe complet del Síndic de Greuges de Catalunya a través d’aquest enllaç.