12 maig de 2024 a les 19:38

El Sol Gironès Bisbal Bàsquet és de LEB Plata

El Sol Gironès Bisbal Bàsquert ja és oficialment nou equip de LEB Plata. L’equip bisbalenc ha guanyat el Bilbao Basket Fundazioa 55-63 i ha confirmat l’ascens a la tercera categoria del bàsquet estatal. El gran inici dels bisbalencs, que han tancat el primer quart amb un 9-24 a favor, ha brindat avantatge durant bona part del partit. Al segon i tercer quart, els bascos han donat la volta al marcador, però l’encertat darrer quart dels bisbalencs (9-21) ha servit per remuntar el partit i assegurar l’ascens. Xavi Torrent i Lamin Dibba han destacat amb 17 punts cada un.

El Bisbal Bàsquet va quedar campió del seu grup de la lliga EBA i, des d’aquest dijous, s’han jugat la fase d’ascens a Llíria, al País Valencià. Si bé dels quatre partits, van perdre els dos primers, amb la victòria del tercer van aconseguir quedar segons de grup i això els va oferir una darrera oportunitat que avui han aprofitat per esdevenir nou equip de LEB Plata.

L’alcalde Òscar Aparicio ha volgut felicitar l’equip bisbalenc per «continuar fent història amb una victòria espectacular». «Enhorabona a l’equip per la feina ben feta», ha afegit.