1 abril de 2016 a les 13:08

El teatre escolar obre el teló a la Bisbal

Des de l’Àrea d’Ensenyament s’organitzen un seguit de representacions teatrals pel diferents centres educatius de la ciutat, un teatre que troba la justa mesura entre entreteniment i reflexió, dedicat als públic escolar.

La proposta escènica ha engegat aquesta setmana amb la companyia Teatre Obligatori-Alehop Produccions, que van representar El Màgic Regne d’Oz per a tots els alumnes de cicle inicial, 1r i 2n de primària de Mas Clarà, Joan de Margarit, Empordanet, Cor de Maria, així com pels nens i nenes de l’escola de Forallac.

L’espectacle va fer arribar al jove públic a l’essència mateixa del clàssic americà, El mag d’Oz, una adaptació del viatge fantàstic de Dorothy, la nena de Kansas que va a parar al regne màgic d’Oz, transportada per un estrany tornado.

És a través d’aquesta història fantàstica es posen en valor la valentia, la saviesa, la sensibilitat. I és que ja a la seva època, aquesta utopia americana plena de crítica social va influir de manera molt positiva sobre el públic infantil.

A banda d’aquest clàssic en la nostra llengua, el teatre escolar de la Bisbal també s’escenifica en anglès amb dues propostes engrescadores com són Robin Hood (IPA Productions) i Just Good Friends (Michael Harry-EnglishTheatre Company).

Properament es repesenatran El Mag Merlí i La mongetera Màgica. En sentirem a parlar.