10 juny de 2024 a les 6:41

El Teatre Mundial acull un acte de reconeixement a Dolors Fuster i Antoni Martí pels seus 55 anys de dedicació al cinema i al vídeo

En el marc de la Setmana Internacional d’Arxius, aquest divendres passat el Teatre Mundial va acollir l’acte ‘Dolors Fuster-Antoni Martí. 55 anys darrera la càmera (1969-2024)’. L’acte de celebració i reconeixement per la seva llarga dedicació al cinema i el vídeo de Dolors Fuster i Antoni Martí va fer palès que una part molt important de la seva producció ha estat recuperar molta memòria oblidada i molt patrimoni cinematogràfic. També han estat molt curosos amb el seu arxiu d’imatges i han acompanyat l’Arxiu Comarcal en els seus quaranta anys de vida.

Es van mostrar 45 petits fragments de les seves pel·lícules, documentals, reportatges per televisió, etc, realitzats durant tots aquests anys. L’ acte va acabar amb el passi del documental Pere Comellas, un pioner empordanès, exemple de recuperació del patrimoni audiovisual de la comarca, que fou coproduït amb l’Arxiu Comarcal del Baix Empordà l’any 1995.

*Fotografies: Anna Pascual