15 juny de 2023 a les 9:46

El Teatre Mundial clou una temporada carregada de propostes que ha estrenat dos cicles i nova imatge

||||

El proper 2 de juliol culmina la temporada del Teatre Mundial de la Bisbal d’Empordà, amb un concert del Cor Carreras Dagas commemorant els 200 anys del naixement del mateix compositor Joan Carreras Dagas. A més d’estrenar web i imatge corporativa, l’equipament bisbalenc també ha acollit enguany dos nous cicles de concerts (Vipsbalsound i MiT), 6 concerts organitzats per Joventuts Musicals de la Bisbal d’Empordà, 2 espectacles familiars i concerts i espectacles corals com La Passió (del segle XVIII i prohibida ara fa 80 anys) o el concert de l’Escola Municipal de Música Conrad Saló. A més, durant tota la temporada i de manera regular cada diumenge ha ofert programació de cinema en el marc de cicles estables com DocdelMes, el Cicle Gaudí o la proposta infantil Cinexic.

A nivell de públic, una de les grans apostes de la temporada ha estat el cicle MiT (responent a l’acrònim Música i Teatre), que ha acollit vora 700 espectadors/es. Organitzat per DMusical i l’Ajuntament de la Bisbal, va fer propostes culturals durant 6 dissabtes de març i abril i un divendres de maig, amb noms com Cesk Freixas, Nuevos Conocidos, Magalí Datzira, Queralt Lahoz, Alba Careta Group, Anomalía y Excepción i Mazoni.

També cal destacar el Vipsbalsound (VIBS) és el nou cicle de concerts selectes i únics s’han celebrat mensualment al Teatre Mundial de la Bisbal un divendres al mes, de gener a maig. La proposta, organitzada pel Mirell i l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, ha reunit prop de 900 espectadors, amb noms com Chano Domínguez, Roger Mas, Ignasi Terraza Trio & Pepa Niebla o Magalí Sare & Manel Fortià. 

Nou web i nova imatge d’un Teatre Mundial amb dues temporades de programació
Per tal de catapultar el Teatre Mundial com a referent cultural a la ciutat, a la comarca i a Comarques Gironines, aquesta temporada s’ha dut a terme una acurada reorganització de l’equipament. L’objectiu: augmentar i consolidar el públic potencial i reforçar el Teatre Mundial com un organisme amb identitat i personalitat pròpia, anant més enllà de l’activitat cultural bisbalenca. Des d’aquesta remodelació l’equipament preveu comunicar la seva programació per temporades trimestrals: una de tardor, una d’hivern i una de primavera.

També cal fer esment del nou web del Teatre Mundial i de la nova imatge de l’equipament. El nou portal, sincronitzat amb el web de l’agenda municipal, ha esdevingut la font primària més directa i actualitzada per tal que el públic potencial es pugui informar de la programació que ofereix. I si el portal ofereix nova imatge, la nova gràfica també s’ha implementat arreu de l’equipament (portes, cartells, flyers o projecció al fons de l’escenari, entre d’altres). La nova imatge, a més de seguir una lògica corporativa amb cromatisme i tipografia coherent, vol brindar un grafisme estètic modern que esdevingui identitari del Teatre Mundial. En aquest sentit, també es fa enviament periòdic de newsletters i s’ha engegat un nou canal a la xarxa social instagram.

Alhora, el Teatre Mundial també funciona com a centre de formació i creació d’arts escèniques i de dilluns a divendres, de dia, acull classes de circ i música, de la mà de l’Escola Municipal de Música Conrad Saló. En aquest sentit, també ha acollit diverses residències artístiques amb la voluntat de seguir reforçant aquesta vessant.