22 setembre de 2023 a les 10:31

El Teatre Mundial de la Bisbal presenta programació de tardor 2023 amb més d’una trentena de propostes per a tots els públics

El Teatre Mundial de la Bisbal d’Empordà ha presentat avui la programació que acollirà aquesta tardor, que inclou un total de 35 actes per a tots els públics amb una gran varietat de propostes entre cinema, música, teatre i circ. La meitat de les propostes programades són espectacles d’arts escèniques (música, teatre i circ), mentre que la resta són projeccions cinematogràfiques. L’acte de presentació ha tingut lloc a davant de l’equipament bisbalenc i ha comptat amb la participació d’un ampli ventall d’agents i entitats vinculades a la programació i de l’alcalde, Òscar Aparicio, i la regidora de Cultura, Eva Rovira.

«La programació que presentem avui és una mostra de la riquesa del teixit associatiu de la Bisbal i de la seva efervescència cultural», ha explicat la regidora Eva Rovira destacant que «el 60% de la programació està impulsada per entitats o agents culturals bisbalencs i, en el cas de música, teatre i circ, el percentatge puja fins al 80% (14 dels 18 espectacles)». En aquest sentit, Rovira ha posat en valor aquest treball conjunt: «És gràcies a la coordinació i a la suma d’esforços que es pot oferir una programació d’aquesta envergadura i el resultat és un equipament més obert a la ciutadania amb una programació per a tots els gustos», ha afegit.

Una programació planificada per cicles estables
El Teatre Mundial aposta per ordenar la programació a través d’un ampli ventall de cicles, ja siguin municipals (Docs del Mes, Cicle Gaudí, Cinexic) o d’entitats o agents (Joventuts Musicals, Vispsbalsound) amb l’objectiu de marcar unes línies de programació definides, que responguin a necessitats, ajudin a planificar i evitin la improvisació. «És aquesta planificació la que garanteix la millor gestió dels recursos i una major eficiència», ha explicat la regidora Eva Rovira.

El resultat d’aquestes sinergies i ordenació per cicles ja es pot descobrir a través del web del Teatre Mundial. I és que l’equipament enceta el curs combinant propostes musicals com la presentació del disc ‘Call your friends’ de The Gramophone All Stars Big Band; els recitals de Maria del Mar Bonet (confirmat ahir mateix, pel 29 de desembre), Josemi Carmona & Javier Colina, o el de Joan Isaac i Carme Sans, emmarcats en el cicle Vipsbalsound; la proposta Olibaix, Paisatges Sonors d’Espanya de Sofía Salzar o Èlia Bastida Trio, de la mà de Joventuts Musicals; El concert comentat d’homentatge al compositor Josep Maria Soler; el concurs Yes the Talent, o el concert de Nadal de Yes the Music; o el tradicional recital del Cor Carreras Dagas, entre d’altres. A nivell escènic també hi destaquen ‘La Perruca’ de la Cia Nus Teatre, les representacions de Els Pastorets, o la proposta nadalenca de circ, que serà ‘Nuye’ de la companyia Eia. A això s’hi suma el cicle de Viatges, les propostes cinematogràfiques del Docs del Mes, Cinexic, Cicle Gaudí o la proposta del Festival Intinerant de Cinemes Africans, entre moltes altres propostes.