13 febrer de 2023 a les 9:31

El Teatre Mundial tornarà a acollir el Dia de la Llengua Materna per sentir totes les llengües que es parlen a la Bisbal

Per quart any consecutiu, l’Itinerari d’Acollida Lingüística de la Bisbal, organitza un acte per poder celebrar el Dia Internacional de la Llengua Materna, amb la participació de l’alumnat dels diferents serveis del municipi. Serà el dimarts 21 de febrer, a l’amfiteatre del Teatre Mundial, a 2/4 de sis de la tarda: un acte obert a tothom en el qual es podran escoltar diverses de les llengües que conviuen en el municipi. També s’hi projectarà un vídeo amb els enregistraments de diferents persones cantant cançons de bressol en la seva llengua materna, i es comptarà amb la participació musical de l’alumnat de l’Escola Municipal de Música Conrad Saló.
Tothom qui vulgui participar al Dia Internacional de la Llengua Materna pot assistir a l’acte del Teatre Mundial cantant una cançó de bressol en directe, o enviant un vídeo per sortir a la projecció. Si s’opta per aquesta segona opció, cal enviar un vídeo horitzontal d’entre 60 i 90 segons, compartint-lo al correu electrònic ensenyamentlabisbal@gmail.com abans del 18 de febrer del 2023. També cal concretar el títol de la cançó, el nom de les persones participants al vídeo, i l’idioma i país d’origen de la cançó. Si és possible, també es pot fer arribar un text amb la traducció.
L’Itinerari d’Acollida Lingüística a la Bisbal va arrencar l’any 2007 i està format per Càritas i l’Ajuntament de la Bisbal (les àrees d’Ensenyament i Acció Social i Ciutadania, juntament amb l’Oficina de Català del Consorci per a la Normalització Lingüística). El projecte pretén afavorir la coordinació de tots els agents que treballen per a la formació lingüística en llengua catalana a la Bisbal.