22 juliol de 2009 a les 10:34

El tercer sorteig de la campanya de prevenció de residus supera les 3.200 butlletes

Els carretons d’anar a comprar s’han repartit en sis establiments diferents (carnisseria Quim Matas, can Viñolas, ca la Cèlia, perfumeria Anna, can Raliu i carnisseria Janoher). La farmàcia Cortés ha liderat el repartiment de cabassos, amb quatre, la pastisseria Massot ha liderat el repartiment de caixes plegables, també amb quatre, i la carnisseria Salvi i la botiga de pesca salada de ca la Nuri, han liderat el repartiment de bosses plegables, amb quatre unitats cadascuna. Aquest divendres, 24 de juliol, es fa el quart i darrer sorteig de la campanya per la prevenció de residus.

Els 50 comerços adherits a la Xarxa han adoptat un seguit de mesures de reducció de residus com l’ampliació o introducció de l’oferta d’envasos retornables, la venda de productes a granel, la supressió de l’oferta gratuïta de bosses i safates de plàstic, la venda de productes de neteja i bricolatge ecològics o la venda de productes de cultiu ecològic, entre d’altres.

Durant les setmanes de promoció (del 29 de juny al 24 de juliol), per cada compra feta de forma responsable (fent servir la bossa del pa, la carmanyola, el cabàs o carretó, escollint envasos retornables, productes de neteja de línia ecològica o comprant a granel) els comerços adherits lliuraran un val de sorteig. Aquests vals es podran lliurar als mateixos comerços i els permetrà participar al sorteig setmanal de 50 bosses plegables, 25 caixes plegables, 25 cabassos i 6 carretons.

L’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament impulsa, a través de la Fundació per la Prevenció de Residus i el Consum Responsable i amb la col•laboració del GRAMCl Centre d’Ecologia i Projectes Alternatius (CEPA), aquesta campanya de reducció de residus al municipi. Les activitats, agrupades sota l’eslògan ‘A la Bisbal d’Empordà Reduïm els Residus!, s’adrecen principalment a la ciutadania i als comerços.