28 març de 2023 a les 14:36

El Terracotta Museu acull la presentació del Pla d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà i, juntament amb l’Oficina de Turisme, rep el distintiu de promoció d’un turisme inclusiu

|||

Aquest matí el Terracotta Museu de la Bisbal d’Empordà ha acollit el lliurament dels distintius del Pla d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà, experiència pionera a Catalunya, de la mà del Conssell Comarcal del Baix Empordà. Per tercera vegada s’han premiat empreses i serveis turístics que promouen un turisme inclusiu a la comarca, en aquesta ocasió un total de 32 propostes turístiques: una empresa d’oci, un bar, 6 hotels, una casa rural, 5 museus (entre els qual hi ha el Terracotta Museu), 8 oficines de turisme (entre les quals, la de la Bisbal), 4 platges, 3 itineraris per centres històrics de la comarca i 3 itineraris a la natura.

L’acte ha comptat amb l’intervenció de l’alcalde de la Bisbal d’Empordà, Enric Marquès; el president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Joan Manel Loureiro; el vicepresident primer i conseller comarcal de Turisme del Baix Empordà, Xavier Dilmé i la tècnica de turisme del consell comarcal, Montse Nualart. En l’acte s’ha fet entrega d’un diploma de reconeixement a cada empresa i servei turístic i un adhesiu referent al tipus de discapacitat que han adaptat la seva oferta. Els distintius fan referència a discapacitat visual, auditiva, usuaris de cadira de rodes, mobilitat reduïda i necessitats especials per a famílies. 

Turisme per a tothom al Baix Empordà
Durant l’acte, s’ha presentat la nova publicació ‘Turisme per a tothom al Baix Empordà’ que recull les empreses i serveis turístics de la comarca que han superat la visita de validació de l’accessibilitat de la seva empresa o servei turístic per una empresa especialitzada en turisme accessible. La publicació, editada en català, castellà, anglès i francès, es distribueix a través de les oficines de turisme i els ajuntaments de la comarca, i també està disponible a les empreses i serveis participants a la publicació. També es pot trobar digitalment a la pàgina web turística comarcal www.visitemporda.com i està adaptada perquè persones invidents la puguin consultar.