16 juliol de 2021 a les 12:14

El Terracotta Museu acull l’exposició col·lectiva ‘3NOUS’: una mostra de l’obra de tres ceramistes novells de gran projecció

|

Avui, divendres, s’obra al públic l’exposició col·lectiva 3NOUSal Terracotta Museu. Aquesta nova exposició, ubicada l’espai la Peixera de l’equipament, es podrà visitar fins a l’11 d’octubre. La mostra vol donar visibilitat al treball de tres exalumnes de la promoció 2018-2020 del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Terrisseria de l’INS La Bisbal, una aposta de l’Associació de Ceramistes de la Bisbal i del Museu per potenciar ceramistes locals de nova fornada. 

Els tres artistes que exposaran seran l’Oriol Klis Guillén, la Mª Elena Díaz Venchiarutti i Tzu, que presentaran els seus projectes de creació i investigació ceràmica fet a l’espai-taller que l’Associació de Ceramistes disposa al Terracotta Museu, amb el mentoratge de tres ceramistes de l’associació: l’Emili Biarnès, la Mar Marcelino i en David Rosell. Es pot consultar més informació sobre la mostra a través d’aquest enllaç.

L’exposició ‘3NOUS’ s’inaugurarà el mateix dia 16 de juliol a les 19.30 h, i comptarà amb la participació dels artistes i dels mentors. També intervindran Joan Vilà-Clara, president de l’Associació de Ceramistes de la Bisbal; i Enric Marquès, alcalde de la Bisbal i president del patronat del Terracotta Museu. 

Des del 2017, el Terracotta Museu acull a les seves instal·lacions l’aula-taller del Cicle Formatiu de Ggrau Mitjà de Terrisseria de l’Institut de la Bisbal, uns estudis creats l’any 2016, gràcies a la col·laboració entre l’Ajuntament de la Bisbal, l’Associació de Ceramistes i el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. D’aquesta manera el Museu va passar a ser, a més de ser un centre patrimonial que conserva el llegat de la indústria ceràmica bisbalenca, un dels espais claus de la formació dels futurs ceramistes bisbalencs.