15 maig de 2017 a les 17:38

El Terracotta Museu celebra el Dia internacional dels museus el proper 18 de maig

El proper dijous 18 de maig hi haurà la tradicional jornada de portes obertes al museu, que es podrà visitar gratuïtament dins del seu horari habitual (de 10 a 13h i de 16 a 19h). També s’obrirà una nova exposició temporal, Entre Museusi col·leccions: aiguamans del Museu de la Pesca de Palamós, fruït de la col·laboració entre el Terracotta Museu i el Museu de la Pesca de Palamós, dins del programa “Entre Museus”, un projecte de documentació i difusió conjunt dels fons dels membres de la Xarxa de Museus de la Costa Brava. Aquesta proposta vol donar sortida a un conjunt de peces que es troben en la reserva de les col·leccions dels museus i que, en condicions normals, són invisibles als usuaris. La mostra s’ubicarà a l’Espai El Forn, un dels espais expositius més singulars del museu. Un dels antics forns de la fàbrica de la Terracotta ha passat a ser una sala ideal per albergar exposicions de petit format.

I és que, a partir de dijous, es podran visitar tres aiguamans de la col·lecció del Museu de la Pesca i que havien format part del Museu Cau de la Costa Brava (1920 – 1989). Aquestes peces es van elaborar a la Bisbal d’Empordà entre les acaballes del segle XIX i principis del XX; dues d’elles de colors verds i palla, i una tercera de colors vermells: tres dels colors més característics de la producció ceràmica bisbalenca. Tal i com el seu nom indica, aquestes peces s’utilitzaven per rentar-se les mans (per aquest motiu, en la part inferior de l’atuell s’hi troba una obertura que funcionava d’aixeta) i s’ubicaven al menjador de cases benestants i esglésies, motiu pel qual acostumaven a estar força decorats.

El 18 de maig també serà la data escollida per l’estrena de la nova pàgina web del Terracotta Museu. La nova plataforma esdevindrà el pilar central per fer conèixer el museu, nodrir de contingut les seves xarxes socials i arribar als seus usuaris d’una manera molt més eficaç. Un espai per descobrir la història de la ceràmica de la bisbal, els seus mestres ceramistes amb la visita a l’exposició permanent i, a la vegada, estar al dia de les exposicions temporals i les novetats que va oferint el museu.