13 abril de 2021 a les 15:19

El Terracotta Museu de la Bisbal celebra el Dia Internacional de l’Art

|

El Terracotta Museu torna a participar al Dia Internacional de l’Art amb una àmplia programació d’activitats culturals i artístiques que tindran lloc el cap de setmana del 16, 17 i 18 d’abril. Serà una edició mixta, que alternarà actes en format presencial i virtual, a causa de la situació sanitària actual.

Per començar, el divendres 16 d’abril, a les 19.30 h, s’inaugurarà l’exposició temporal ‘Camins poc transitats. La Factoria de Núvols’ a l’espai La Peixera. La Factoria de Núvols va ser un col·lectiu de ceramistes de l’Empordà que, entre el 2005 i el 2011, va destacar dins el món de la ceràmica per apropar la cocció ceràmica al gran públic a través de performances realitzades arreu del país. En diferents etapes varen formar part del grup: Carlets Torrent, Didi Heras, Josep Matés, David Rosell, Carles Pagès, Marcos Pacheco, Igor Garai, i Marta Martínez i Hortet. A partir d’un forn, que ells mateixos construïen, realitzaven cuites en directe tot narrant una història a través del foc, les peces i l’escenografia. Durant l’espectacle, que sempre es realitzava de nit, s’obria el forn davant del públic per mostrar les peces roents que, en ocasions, escopien foc amb grans deflagracions al ritme de la música. L’eix central de l’exposició és una selecció de peces realitzades durant els seus espectacles i un audiovisual amb entrevistes als  ceramistes que varen formar part del col·lectiu. La mostra es pot visitar fins l’11 de juliol i per assistir a l’acte inaugural de divendres cal fer reserva prèvia  (972 64 20 67 / terracottamuseu@labisbal.cat), ja que l’aforament és limitat.

Paral·lelament, i en format audiovisual, el Terracotta Museu presenta una visita guiada virtual a l’exposició temporal ‘Díaz Costa. Ceramista’. En aquesta proposta el comissari de l’exposició, Xavier Rocas, mostra la figura i l’obra d’Eusebi Díaz Costa, un dels ceramistes bisbalencs més destacats a nivell internacional de mitjan segle XX. A partir del 16 d’abril a les 10 h es podrà visualitzar el vídeo amb la visita –en el canal de YouTube del Museu– i descobrir quina va ser la importància cabdal d’aquest personatge en la ceràmica del nostre país.

Finalment, també cal fer esment que durant tot el cap de setmana –a partir del divendres– hi haurà portes obertes al Terracotta Museu, una bona excusa per acostar-se fins a redescobrir l’exposició permanent i visitar les exposicions temporals que actualment es troben en cartell: ‘Díaz Costa. Ceramista’, ‘Camins poc transitats. La Factoria de Núvols’ i ‘Ceràmica Viva (5ª ed.)’.