15 maig de 2020 a les 11:29

El Terracotta Museu de la Bisbal celebra el Dia Internacional dels Museus de manera virtual

|

Aquest cap de setmana el Terracotta Museu havia de celebrar el Dia Internacional dels Museus amb una àmplia programació de propostes culturals. Enguany, a causa de l’estat d’alarma pel risc de propagació de la Covid-19, l’equipament bisbalenc el celebrarà de manera virtual. Encara que les portes estiguin temporalment tancades, el Terracotta Museu “obrirà les finestres” per descobrir un dels elements més característics del centre: una petita píndola audiovisual que permetrà conèixer el funcionament d’un dels forns de flama invertida conservats de l’antiga fàbrica. El forn conté uns elements espectaculars i característics de la ceràmica de la Bisbal i recorden el passat industrial de la seu. 

Així, el Terracotta Museu se suma a la campanya Els museus obrim finestres, una iniciativa conjunta dels museus catalans amb la col·laboració del  Departament de Cultura de la Generalitat. I, a partir d’aquest dissabte 16 de maig a les 10.45 h, ja es podrà començar a gaudir de les finestres obertes de tots els museus amb la publicació dels els vídeos a les xarxes socials i el canal de Youtube de patrimoni.gencat.

A més d’aquest vídeo específic, també oferirà la possibilitat de tornar a visitar algunes de les exposicions temporals produïdes pel Museu durant els darrers quatre anys, a través del que hem anomenat Les exposicions virtuals del Terracotta Museu; un recorregut audiovisual que permet redescobrir aquestes mostres tot recordant els seus protagonistes, les peces exposades i el muntatge final. Fins ara ja s’han digitalitzat tres exposicions que podeu visitar en el web del museu: Parant taula 2019, Can Salamó i els colors de La terrissa bisbalenca i Javier Garcés. Escultures ceràmiques. Ara, amb motiu del Dia Mundial dels Museus d’enguany, es publica la quarta exposició virtual: De Vilà Clara a Vilà-Clara, família de ceramistes, una mostra que va tenir gran ressò en el seu moment, amb èxit de públic i de crítica. Es poden consultar totes les propostes a través d’aquest enllaç al web de l’equipament.

La celebració del Dia Internacional dels Museus (DIM) és una efemèride celebrada cada 18 de maig i organitzada pel Comitè Internacional dels Museus (ICOM) des del 1977. El DIM té com a objectiu conscienciar els ciutadans sobre el paper dels museus en el desenvolupament de les societats. Cada any el Terracotta Museu participa en aquesta diada organitzant diverses activitats específiques: jornades de portes obertes, visites guiades, inauguracions d’exposicions, i des de fa quatre anys, programant una nit d’art i música emmarcada en la celebració paral·lela de la Nit del Museus.