14 setembre de 2016 a les 12:10

El Terracotta Museu de la Bisbal d’Empordà recull l’obra del veterà ceramista Jordi Aguadé

Quan jutgem un creador oblidem sovint que allò que ens aporta no són només les seves realitzacions materials, la seva obra artística, sinó també la seva empremta personal.

D’aquesta manera L’Obra i l’Emprempta és el nom de l’exposició que recull l’obra del veterà ceramista Jordi Aguadé que des de fa més de 50 anys, treballa al seu taller d’Horta, on s’ha dedicat a la creació de ceràmica artística i a la producció de peces domèstiques, en les quals sempre ha tingut molt interès i ha estat un pioner.

A Aguadé li devem, a més dels seus extraordinaris vasos, figuretes (“ninots”, els anomena) i petites arquitectures, la obertura que va donar a la ceràmica durant els anys seixanta, va iniciar la producció seriada i, així, la seva empremta als ceramistes posteriors.

Aquesta exposició pretén, a manera d’homenatge, destacar no només a l’artista, sinó també a l’home de personalitat rica i fecunda; a la persona compromesa i ocupada en molts afanys; al personatge que des de fa molts anys ha esdevingut peça clau i imprescindible de l’art ceràmic a Catalunya.

Jordi Aguadé i Clos (Barcelona, 1925) és un nom en majúscules dins el món de la ceràmica catalana i europea. Deixeble del mestre Josep Llorens Artigas, és un exemple característic de la generació pont que va aconseguir connectar la ceràmica noucentista amb les experiències posteriors dels anys cinquanta.

Podeu visitar aquesta mostra del 18 de setembre al 8 de gener a la sala d’exposicions temporals del Terracotta Museu. S’inaugura aquest diumenge al migdia en un acte amenitzat pel concert de les Joventuts Musicals de la Bisbal.

Xavier Rocas, conservador del museu, es mostra satisfet per la qualitat d’aquesta nova aposta i aprofita per destacar la tasca de Joan Raventós des de l’Associació de Ceramistes de la Bisbal i del personal del Museu per dur-la a terme.