3 maig de 2016 a les 20:46

El Terracotta Museu ha acollit avui la presentació del Grau mitjà en terrisseria que s’oferirà a la Bisbal

 L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà en conveni amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, juntament amb l’Institut de la Bisbal, l’Associació de Ceramistes i el Terracotta Museu, faran realitat enguany el primer cicle formatiu de grau mitjà de terrisseria, un formació pionera a Catalunya.

El cicle s’impartirà a l’institut de la Bisbal, als tallers de diferents empreses sota la tutela de l’associació de ceramistes, i a l’esperada aula taller que s’habilitarà al Terracotta Museu de la ceràmica.

Es tracta d’un programa pilot, ja que és la primera vegada que s’ofereix una formació d’aquestes característiques a Catalunya i formarà alumnes en l’ofici que caracteritza tant la nostra ciutat.

Els futurs ceramistes s’iniciaran en els coneixements bàsics de la matèria al taller del Terracotta Museu i continuaran la seva formació com a aprenents a diferents empreses de la Bisbal. A més, el grau mitjà té l’atractiu d’oferir 115 hores en un centre de treball en un període de pràctiques, tant en empreses catalanes com a l’estranger.

El cicle s’ha presentat avui al Terracotta Museu de la Bisbal. Lluís Sais, alcalde, i Dolors Pons, redactora del currículum del cicle des de l’INS de la bisbal, han coincidit a destacar la importància poder oferir una formació d’aquestes característiques, sobretot des d’una ciutat eminentment terrissera com és la Bisbal. Si bé ja s’ofereixen formacions semblants a l’estat espanyol, aquesta no s’ha donat fins ara a Catalunya.

 Durant la primera quinzena de maig s’obrirà el període de preinscripcions, que es vehicularan a través de l’INS de la Bisbal i que preveu tenir entre 8 i10 alumnes per poder engegar amb condicions suficients aquest primer curs 2015-2016.

Els interessats podeu adreçar-vos a l’INS La Bisbal Tel. 972640016