30 abril de 2024 a les 13:33

El Terracotta Museu presenta l’exposició ‘El foc per damunt de tot’ de la joieria ceràmica de Núria Soley

Sota el títol El foc per damunt de tot, l’artista Núria Soley presenta al Terracotta Museu una selecció de les peces més característiques de la seva trajectòria com a ceramista especialitzada en joieria ceràmica. L’exposició s’inaugurarà aquest divendres 3 de maig a les 19.30h i es podrà al Terracotta Museu de la Bisbal fins al 14 de juliol de 2024. Concretament s’instal·larà a l’espai La Peixera, sala d’exposicions destinada a la difusió de la ceràmica artística contemporània que compta amb la col·laboració de l’Associació de Ceramistes de la Bisbal.

Les seves creacions són el resultat de l’aprenentatge i l’experimentació continua al llarg de la seva carrera professional i el fruit de la investigació amb diferents tècniques ceràmiques i la seva aplicació a la joieria, en paraules de l’artista: «És la combinació d’aquestes dues disciplines que em permet crear les meves col·leccions de joies, que concebo com a petites escultures per lluir sobre el cos».  El conjunt de les peces seleccionades per a la mostra reflecteix l’evolució del seu treball i apreciant-les els visitants faran un recorregut a través de les diverses etapes de la trajectòria de Soley. Cada peça té una història única, ja sigui per la seva complexitat tècnica, per ser el resultat de moltes hores de dedicació o per la bona acceptació que van tenir, cosa que va suposar un impuls per l’artista.

La ceramista ha volgut incorporar descripcions poètiques, obra de Joan Enric Mogas, utilitzant la mètrica dels haikus per acompanyar cada peça. Igual que un haiku és un poema breu, les peces de la mostra es poden considerar escultures ceràmiques de petit format. Aquests versos donen una nova lectura a cada una de les peces, ressaltant el seu vessant artístic.

Núria Soley es va formar a l’Escola Massana de Barcelona (1976-1982) i està graduada en Arts Aplicades i Oficis Artístics, especialitat en ceràmica. Tot i que els seus primers treballs eren de grans dimensions, ben aviat va descobrir les possibilitats artístiques de les peces de petit format i va canalitzar el seu interès artístic cap a la joieria ceràmica. El 1982 va obrir el seu taller a Palau-solità i Plegamans i compagina la creació amb la docència, compartint els seus coneixements a través de cursos vinculats a la creació de joieria ceràmica, oferint formació tant a ceramistes com a joiers interessats en aquest art.