23 juliol de 2018 a les 17:07

El tram del carrer Coll i Vehí que passa per les Escoles Velles es dirà carrer 1 d’octubre

El tram del carrer Colli Vehí on hi ha les Escoles Velles –entre l’avinguda les Voltes i el carrer Nou- passarà a dir-se carrer 1 d’octubre. Així ho han decidit bisbalenques i bisbalencs en un procés participatiu que havia arrencat el passat 9 de juliol i que va finalitzar ahir, diumenge 22 de juliol. Un total de 158 persones han votat aquest espai on s’hi troben les Escoles Velles i on el passat 1 d’octubre s’hi va viure una jornada històrica per la Bisbal: una multitud es va concentrar davant de l’equipament municipal, tot defensant el dret a vot a la consulta sobre la independència de Catalunya. 

L’altra opció era la plaça on hi ha l’Ajuntament, que és una extensió de la plaça del castell. De fet aquesta era la proposta inicial de l’equip de govern, amb el valor que és un espai de concentració, manifestació i protesta: un lloc reivindicatiu. Però alguns veïns van proposar a l’Ajuntament que es plantegés també un tram del carrer Coll i Vehí, entre l’avinguda les Voltes i el carrer Nou, on tants bisbalencs i bisbalenques s’hi van concentrar per defensar les urnes l’1 d’octubre. Finalment aquesta proposta ciutadana ha estat la guanyadora: una manera de commemorar tot l’esforç i la resistència de la ciutadania per defensar el dret de vot del poble.

Des de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà es va endegar aquest procés de participació ciutadana obert a tothom per tal que les bisbalenques i els bisbalencs que poguessin dir-hi la seva. Un total de 252 persones han votat a través de la plataforma de participació ciutadana online. Això representa un 2,84% de les 8.885 persones votants autoritzades: es poden consultar els resultats amb més detall a través dels documents adjunts.

Aquest dilluns se celebra la junta del nomenclàtor: demà passarà per comissió informativa i, el proper dimarts 31 de juliol, s’aprovarà en el plenari. La Bisbal ho ha decidit!