27 juny de 2019 a les 13:20

El videoclip de ‘Créixer’ culmina el projecte #AtrapaelRap.Rec

|

El passat divendres 21 de juny es va presentar el videoclip de la cançó Créixer, el darrer treball realitzat per jovent de la Bisbal en el marc del projecte #AtrapaelRap.Rec, amb la coordinació de les àrees consistorials de Joventut, d’Ensenyament i l’Escola Municipal de Música Conrad Saló, i la col·laboració de la Diputació de Girona. L’acte també va comptar amb les actuacions dels diversos combos de l’Escola de Música i amb la col·laboració de l’Associació de Veïnes i Veïns del Barri del Convent oferint un servei de bar i tapes per a les persones assistents. Va tenir lloc al Claustre del Convent dels Franciscans de la Bisbal i avui ja es pot visualitzar la peça sencera online.

Va ser a partir del 4 de març quan va arrencar l’enèssim capítol del projecte #AtrapaelRap amb un objectiu molt clar: fer un videoclip. Ja hi havia la base i ja hi havia la lletra: va arribar l’hora d’enregistrar les imatges de la cançó ‘Créixer’. La peça va ser escrita durant el taller anterior i va acabar essent interpretada en directe a la Biblioteca Lluïsa Duran. El videoclip ha estat enregistrat amb un equip professional d’àmbits diversos: música, arts plàstiques i visuals, teatre… una nova experiència d’allò més enriquidora per a infants i joves.

La segona edició del taller musical #AtrapaelRap2 va arrencar el novembre passat. El taller va adreçar-se a joves de 12 a 18 anys amb inquietuds per la música, que vulguessin provar i aprendre a tocar un instrument, i que els agradés el rap, el trap i/o la música amb bases electròniques. Ha estat activitat completament gratuïta emmarcada en el Pla Educatiu d’Entorn de la ciutat i que va néixer del treball conjunt entre l’Àrea d’Ensenyament de l’Ajuntament de la Bisbal, l’Escola de Música municipal Conrad Saló i l’Espai Jove.

#AtrapaelRap2 va comptar amb diversos tallers: d’una banda, l’Eric Cabrillana va ser l’encarregat de fer un taller on es va poder aprendre a escriure i cantar lletres de rap. Aquestes lletres es van anar assajant amb l’alumnat de l’Escola de Música. També es va treballar amb el professorat de l’Escola de Música, que va assistir a les instal·lacions de l’Espai Jove i al buc d’assaig d’Escoles Velles i va fer una roda d’instruments, on tots els assistents van poder provar i aprendre a tocar les bases musicals del rap. #AtrapaelRap2 va culminar amb una actuació al Teatre El Mundial el dia 30 de novembre, en l’Audició de Nadal de l’Escola de Música; i amb una segona actuació a la Biblioteca Lluïsa Duran el desembre passat.