5 octubre de 2023 a les 5:59

El Voluntariat per la llengua es posa en marxa a la Bisbal d’Empordà

Aquest novembre vinent es presentaran les parelles lingüístiques formades per l’Oficina de Català. Per participar-hi, cal ser major d’edat i disposar d’una hora a la setmana. Per ser voluntari, cal parlar habitualment català, i per ser aprenent, cal tenir coneixements bàsics de català. Les persones interessades a prendre part en el programa es poden adreçar a l’Oficina de Català (972 64 34 90 o labisbal@cpnl.cat).

A la Bisbal, des que es va posar en marxa el programa el 2007, l’Oficina de Català ha format prop de 700 parelles lingüístiques que s’han trobat 1 hora a la setmana durant 10 setmanes. El VxL actualment ofereix dues modalitats: presencial (les parelles han d’assistir al lloc de trobada que hagin acordat) i virtual (les parelles fan les trobades per mitjà d’Internet, a través de plataformes de videotrucada).

El Voluntariat per la llengua (VxL) és un programa per practicar català a través de la conversa. Es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari o voluntària, que parla català fluidament, i un aprenent o aprenenta, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa.