10 octubre de 2018 a les 10:58

Els 8 noms que seran objecte de votació per batejar la Biblioteca de la Bisbal

Maria Antònia Vilahur, Victòria Vigo, Aurora Bertrana, Lluïsa Duran, Maria Antònia Salvà, Adela Trayter, Maria Mercè Marçal o Maria Gispert. Aquests són els 8 noms finalistes que seran objecte de votació per tal de batejar la Biblioteca de la Bisbal d’Empordà. Ahir, dimarts 9 d’octubre, es va celebrar a l’Arxiu Comarcal del Baix Empordà l’acte de presentació de les candidatures i es van explicar quines n’havien quedat excloses i per quins motius. La setmana vinent es publicarà un document amb la descripció detallada de cadascuna de les propostes i s’enviarà a totes les llars bisbalenques.

Durant tot aquest setembre bisbalenques i bisbalencs podien presentar propostes de noms. Totes les propostes van passar del sedàs del que havia establert la Comissió bisbalenca pel nomenclàtor. I és que havien de partir de la premissa que el nom havia de ser d’una dona rellevant, relacionada amb el món de la cultura, la literatura i/o l’educació. Un altre condicionant era que havia de fer més de 5 anys de la seva defunció. La comissió, formada per ciutadans diversos i representants dels grups polítics vetlla per la paritat a través del projecte ‘Noms de Dones als carrers de la Bisbal’, impulsat pel Grup de Dones de la Bisbal.

La Bisbal d’Empordà enceta una nova fase i serà a partir del 22 d’octubre i fins al 4 de novembre quan arrencarà el període de votació en línia (i, presencialment, al consistori els dies 26 d’octubre i 2 de novembre). L’Ajuntament va iniciar a finals d’agost aquest nou procés participatiu per decidir el nom del nou equipament municipal. La consulta popular oberta a tota la ciutadania –empadronada al municipi- es farà a través de la plataforma de participació ciutadana Civiciti contractada per l’Àrea de Participació de l’Ajuntament, una eina per prendre decisions consensuades consultant la ciutadania.

Quina dona donarà nom finalment a la Biblioteca municipal de la Bisbal ubicada a l’antic escorxador? La darrera paraula la tindran les bisbalenques i els bisbalencs.