10 gener de 2018 a les 18:05

Els 8 temes que es van tractar a la 2a Assemblea Oberta Jove de la Bisbal

Què necessiten els joves de la Bisbal? El passat 15 de desembre es va celebrar la 2a Assemblea Oberta Jove a les Escoles Velles de la Bisbal. Es va debatre, es va escoltar, es va consensuar i es va decidir. I és que les propostes eren vinculants. Tal i com passarà a les properes trobades, hi pot participar tot el jovent, de 12 a 29 anys. Ara bé, quins temes es van tractar a la 2a Assemblea Oberta Jove? A continuació els podeu llegir en 8 punts:

1. La construcció d’un nou skatepark
Quatre dels assistents van demanar la construcció d’un nou skatepark o la millora i ampliació de l’existent. Es va comentar que hi ha prou bancs, il·luminació i una font. Però el que els interessava és l’augment del nombre d’elements utilitzables: rampes, baranes, esponges, etc.

2. Un espai amb escenari i equip de so
Un assistent va proposar la creació d’un espai amb escenari i equip de so incorporat i que estigui disponible per tal que el jovent pugui sol·licitar-lo per fer concerts, teatre, dansa, etc.

3. Una pista de futbol a la plaça de la Sardana
Es va reclamar condicionar la pista de futbol de la plaça de la Sardana. És necessari posar-hi reixes per tal de poder-hi fer activitats amb pilota.

4. L’Espai Jove de la Bisbal
Es va preguntar si n’hi tornaria a haver i que quan arrencaria. L’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de la Bisbal el va tornar a reobrir el passat 8 de gener.

5. Els pisos abandonats al barri del Convent
Es va fer referència als diversos blocs de pisos abandonats a mitja construcció al barri del Convent. Un jove va comentar que seria necessària una major vigilància: a les nits hi entren persones a fer males pràctiques. També es va demanar l’enderrocament per fer-hi una zona d’aparcament.

6. Demanda de classes de repàs i suport a l’estudi
Un jove va preguntar sobre l’existència de classes de repàs i suport a l’estudi. També va preguntar com es podia fer per apuntar-s’hi.

7. Un torneig de futbol
Es va preguntar si enguany hi haurà algun torneig de futbol i com calia formar els equips per tal de participar-hi.

8. Propostes d’activitats a l’Institut de la Bisbal
Es va efectuar la lectura d’un llistat de propostes d’activitats que han sorgit a l’IES durant la difusió de la mateixa assemblea. Eren iniciatives tan diverses com una esquiada, un concurs de dibuix, una pista de futbol, un saló de manga, un concurs de cant, la millora de l’skate park i del bike park, un bus nocturn per anar a Girona, la programació de cinema amb pel·lícules actuals i l’obertura d’una discoteca a la Bisbal.