31 desembre de 2010 a les 17:49

Els alumnes de la UEC refan les carrosses reials de la Bisbal

Els alumnes de la UEC han col·laborat per tercer any consecutiu en la millora de la cavalcada de reis. Aquest 2010 s’han refet les carrosses reials i ha calgut desmuntar-les, polir-les, pintar-les, fer les decoracions i accessoris (fet al taller de la UEC), entre d’altres feines. Les puntaires de la Bisbal aporten la seva feina en la part relacionada amb les teles.
 
La UEC  ha col·laborat amb l’activitat de Reis els últims 3 anys: el primer any fent la posta a punt de les carrosses; el segon, la posta a punt i refer la carrossa del Carter Reial, i aquest any, ja amb més antelació, s’han refet les tres carrosses reials. Alguns dels alumnes també faran de voluntaris a la cavalcada.
 
La UEC és un espai educatiu on hi assisteixen joves d’edats entre els 14 i els 16 anys. La UEC ofereix a aquests joves un espai on es treballa a un altre ritme i amb una metodologia activa que s’aparta dels plantejaments escolars als que estem acostumats. En aquest moment, la UEC de la Bisbal d’Empordà atén a 8 joves que comparteixen l’escolarització obligatòria als IES amb la UEC. El nombre de places que disposa la UEC fa que els dos educadors que hi treballen puguin oferir una atenció totalment individualitzada i que s’adapta a les necessitats de cadascun d’ells.