3 gener de 2017 a les 18:39

Els alumnes de l’Escola de Forallac es cartegen amb els residents del Geriàtric Zoilo Feliu

|

El passat mes de setembre dos professors del 5è i 6è curs de l’Escola de Forallac es van posar en contacte amb la Residència Geriàtrica Municipal Zoilo Feliu per tal de proposar una iniciativa d’allò més tendra i interessant. I és que a l’escola, l’educació amb valors com el respecte o l’empatia és una tasca molt important perquè els alumnes creixin essent persones implicades amb la societat més necessitada. 

Així, es va proposar que els alumnes de 5è i 6è interaccionessin amb les persones grans del centre mitjançant cartes. Cada alumne, escriuria una carta a nivell individual a una persona gran del centre i després aquestes els hi farien el retorn de la carta. Val a dir que, en algun cas, la carta anava dirigida a familiars de persones grans que actualment no tenen la capacitat per fer el retorn.

Les cartes dels alumnes van arribar a la residència a mitjans novembre i el retorn es va fer a mitjans desembre. Tanmateix, per llegir i escriure la carta, les persones grans van rebre l’ajuda dels treballadors del centre que són els seus referents dins el projecte ACP (atenció centrada en la persona).

En aquesta primera carta els alumnes els explicaven com són ells però sobretot volien conèixer la història i  saber què fan les persones a qui dirigeixen la carta. L’alegria, l’emoció, la sorpresa, han estat algunes de les reaccions de les persones grans al rebre la carta però, el que és segur és que cada una d’aquestes persones s’ha sentit especial i única. Un cop rebudes les cartes a dues bandes, es preveu que els alumnes vagin a la residència per tal que es puguin conèixer personalment.